Coinbase CEO gelooft dat crypto en fiat naast elkaar zullen bestaan

In een recente verklaring op X heeft Coinbase CEO Brian Armstrong gezegd dat hij gelooft dat Bitcoin wellicht de sleutel kan zijn om het langetermijnsucces van de westerse beschaving te ondersteunen. De CEO van Coinbase legde ook uit dat hij verwacht dat de opkomst van cryptocurrency van pas zal komen bij het tegengaan van inflatie.

In de verklaring die op 4 december is vrijgegeven, besprak Coinbase CEO Brian Armstrong een historisch patroon waarbij landen met reservemunteenheden de neiging hebben tot inflatie en tekortbestedingen, waardoor ze uiteindelijk hun financiële dominantie verliezen. Deze observatie leidde hem ertoe de huidige wereldwijde reservemunteenheid, de Amerikaanse dollar, en de toekomst ervan te onderzoeken te midden van de toenemende invloed van cryptocurrencies.

Erkennend de uitdagingen waarmee andere potentiële reservemunteenheden zoals de yuan en de euro worden geconfronteerd, merkte Armstrong op dat het idee dat de VS doorgaat met zijn inflatoire beleid in twijfel wordt getrokken door de opkomst van cryptocurrencies. Hij benadrukte de rol van cryptocurrencies als tegenwicht tegen inflatie, waarbij mensen een alternatief hebben voor traditionele fiatvaluta’s.

De CEO van een van de grootste exchanges te wereld verduidelijkte echter dat hij deze verschuiving naar digitale valuta niet ziet als een bedreiging voor de Amerikaanse dollar of de economische stabiliteit van het land. In plaats daarvan beschouwt hij cryptocurrencies als een waardevol tegenmiddel tegen de druk van inflatie, dat mogelijk de wereldwijde financiële structuur kan hervormen.

Armstrong betoogde dat de opkomst van cryptocurrencies moet worden gezien als een natuurlijk checks-and-balances-systeem, dat de dollar aanvult en langetermijnbelangen van Amerika en het Westen beschermt. Naar zijn mening kan het verstandiger zijn om in de huidige economische omstandigheden te kiezen voor cryptocurrencies boven de fiatvaluta van een ander land.

Belangrijk is dat Armstrong benadrukte dat de opkomst van cryptocurrencies niet duidt op de ondergang van fiatvaluta’s. In plaats daarvan voorzag hij een toekomst waarin fiat- en digitale valuta naast elkaar bestaan, elk een complementaire rol spelend binnen het wereldwijde financiële systeem. Daarnaast benadrukte hij het belang van stablecoins die aan de dollar zijn gekoppeld, zoals USDC, en voorzag hij een rol voor deze stablecoins bij het overbruggen van deze twee financiële domeinen.

Christopher Calicott, mede-oprichter en algemeen directeur bij TVP, was het eens met het perspectief van Armstrong en benadrukte dat Bitcoin de belofte van eigendomsrechten belichaamt waarop de welvaart van het Westen historisch is gebouwd, maar aangepast is aan het internettijdperk. Calicott suggereerde dat zonder Bitcoin er mogelijk een verminderd gevoel van hoop zou zijn, vooral gezien de wereldwijd waargenomen door technologie gedreven totalitaire neigingen.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!