Analist waarschuwt voor Bitcoin daling van 40%, voorafgaand aan halvering in 2024

De veel gevolgde cryptocurrency-analist Rekt Capital heeft onlangs zijn volgers gewaarschuwd dat Bitcoin (BTC) getuige zou kunnen zijn van een dramatische correctie rond zijn volgende halvering in 2024.

De volgende halvering wordt verwacht in april 2024, wanneer de beloningen voor miners worden gehalveerd. Een daling van 40% ten opzichte van de huidige waarde van Bitcoin bedraagt ​​ongeveer $22.500, hoewel de prijs van BTC in april volgend jaar veel hoger zou kunnen zijn.

De handelaar vertelde zijn 370.300 volgers op X dat Bitcoin het prijspatroon van 2016 zou kunnen herhalen en met 40% zou kunnen dalen na een rally vóór de halvering. Hij zei het volgende, refererend naar de onderstaande grafiek:

“Bitcoin zou mogelijk een terugslag kunnen zien rond een halveringsgebeurtenis van maximaal 40%. We gaan ons specifiek concentreren op deze [2016] pre-halveringsperiode.

Dit is waar Bitcoin zich gedurende een aanzienlijke hoeveelheid tijd consolideerde ter voorbereiding op deze lichtblauwe rally vóór de halvering naar nieuwe jaarlijkse hoogtepunten, en nadat we die nieuwe jaarlijkse hoogtepunten hadden bereikt, volgde Bitcoin feitelijk de min 40%.

Een behoorlijk deel van die terugslag kwam in de vorm van een neerwaartse lont en als je aan deze neerwaartse lont denkt, die hier de top van dit pre-accumulatiebereik opnieuw testte, maar slechts een handvol weken vóór het halveringsevenement plaatsvond. korting op Bitcoin.

40% is niet altijd het geval, maar dit is waarschijnlijk het slechtste scenario voor Bitcoin. Dus als je bijvoorbeeld in deze cyclus een bereik als deze ziet, dan kun je er zeker van zijn dat we waarschijnlijk een hertest van dat bereik zullen zien.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!