Brian Armstrong bekritiseert OpenAI na ontslag CEO

Brian Armstrong, de CEO van de Coinbase-beurs, heeft gereageerd op de beslissing van de raad van bestuur bij OpenAI, het bedrijf achter ChatGPT, om Sam Altman te ontheffen van zijn taken als CEO.

In een recente tweet uitte Armstrong diepe bezorgdheid over de ontwikkelingen en hintte op een mogelijk “EA, decel, en AI safety coup” die zich bij OpenAI zou voltrekken. Volgens Armstrong zouden dergelijke ontwikkelingen verwoestende gevolgen kunnen hebben.

In deze context betoogde hij dat de raad van bestuur van OpenAI heeft geknoeid met $80 miljard aan waarde en een schitterende ster van het Amerikaanse kapitalisme heeft ontmanteld. Gezien het gewicht van het evenement voorspelt Armstrong mogelijke juridische gevolgen, aangezien investeerders mogelijk juridische stappen tegen OpenAI kunnen ondernemen.

Opmerkelijk is dat na het ontslag van Altman bij OpenAI, Greg Brockman, medeoprichter en president van OpenAI, aftrad van zijn functie binnen het bedrijf. Daarom heeft Armstrong elke getalenteerde werknemer bij OpenAI aangemoedigd om overwegen de organisatie te verlaten.

In het bijzonder vroeg hij hen om ook ontslag te nemen en zich aan te sluiten bij de recentelijk ontslagen CEO en president Brockman in hun nieuwe onderneming, mits ze er een opzetten. Armstrong adviseert het vermijden van het “woke non-profit board”, het verwijderen van decels/EAs, het behouden van oprichterscontrole, het vermijden van onzinnige regulering, en het focussen op het versnellen van vooruitgang.

Verder benadrukte de CEO van Coinbase het belang van het bouwen van iets positiefs voor de wereld zonder toe te geven aan externe druk of zich er schuldig over te voelen. Bovendien benadrukte de tweet Armstrong’s overtuiging dat het soort “decel”-denken dat aanwezig is bij OpenAI, vergelijkbaar met wat hij gelooft dat waarde heeft vernietigd bij Google, een aanzienlijk risico vormt.

Nietewaarde heeft de raad van bestuur van OpenAI Altman op vrijdag uit zijn functie ontheven vanwege beschuldigingen van inconsistenties en ondoorzichtige communicatie. Ze beweren het vertrouwen in zijn leiderschapskwaliteiten bij OpenAI te hebben verloren.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!