Amerika nog meer geld moeten drukken, aldus Macro-investeerder

Macro-investeerder Luke Gromen heeft in een nieuw interview op de What Bitcoin Did-podcast aangegeven dat de Amerikaanse regering binnenkort gedwongen zal worden meer geld te drukken om de stijgende schulden en verplichtingen aan te pakken.

In het gesprek met Peter McCormack zei Gromen dat de Verenigde Staten, door de combinatie van afnemende productiviteit en stijgende kosten, voor een eenvoudige keuze zullen staan tussen meer geld drukken of hun schulden niet kunnen afbetalen.

Gromen, de oprichter en president van investeringsonderzoeksbureau Forest for the Trees (FFTT), gaf aan dat bezuinigingen op publieke rechten om de Amerikaanse begroting in evenwicht te brengen politiek en praktisch onmogelijk zullen zijn. Bezuinigen op de defensie-uitgaven is zelfs nog verder gezocht, aldus de investeerder, waarbij geld bijdrukken de laatste optie blijft. Hij beschreef het als volgt:

“[Mensen zeggen] dat er alleen maar wordt gekort op de rechten. Het gaat niet gebeuren. Het gaat niet gebeuren, naar mijn mening. Dus wat blijft er dan over? Druk het geld bij, voer QE uit (kwantitatieve versoepeling). Snijden in de defensie? Ze snijden sowieso niet in de defensie. Het enige dat overblijft is [geld drukken]…

Ze gaan de rechten niet verlagen, ze gaan het geld drukken, en ze gaan het geld drukken met olie van $90 of $84 of waar het ook is, en ze gaan het geld drukken met Bitcoin op $35.000. Ze gaan het geld bijdrukken.

En mensen zeggen: ‘Dat zouden ze niet doen, want dat betekent dat ze aan controle op de rentecurve moeten doen en dat betekent dat je een aanzienlijke inflatie zult hebben, en dat de Amerikaanse inflatie op Argentinië zal gaan lijken…’

Het is alsof ja, dat is wat er gaat gebeuren, want er zijn maar twee dingen waar je hier in de VS op kunt bezuinigen: rechten of rente. Dat is het. Je kunt proberen de verdediging te onderbreken, [maar] veel succes als de man die nu zijn hand opsteekt en zegt: ‘laten we Israël en Oekraïne een schouderklopje geven en zeggen: Hé, haal ze maar’ en vertrek.”

Gromen zei onlangs dat meedogenloze kwantitatieve versoepeling en een potentiële spil van de Federal Reserve een omgeving zullen creëren waarin activa als goud, olie en BTC kunnen gedijen.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!