Bitcoin flikt het opnieuw en tikt nieuw jaarlijks hoogtepunt op $36.000 aan

Het geluk kan niet op voor de bulls. Opnieuw weet de Bitcoin koers nieuwe hoogtepunten te bereiken in 2023. Ditmaal wordt de $36.000 aangetikt. Dit belooft veel goeds voor het restant van het jaar en natuurlijk volgend jaar. Hoe het er nu precies voor staat en welke levels belangrijk zijn lees je in de top down analyse van vandaag. Lees snel verder!

Maandgrafiek Bitcoin

Een nieuwe maand is aangebroken en dat betekent dat we ook een nieuwe maandelijkse candle close gehad hebben. Op de Kucoin chart is de prijs gesloten op $34.639 en dat is de hoogste maandelijkse candle close sinds april 2022! Met deze overtuigende sluitingsprijs creëren we ook een duidelijke higher high en dat houdt de bullish constructie in stand.

Bron: TradingView

Weekgrafiek Bitcoin

Nu de Bitcoin koers terug in oude prijsactie is gekomen, neemt de kans ook aanzienlijk toe dat we de bovenkant van dat stuk prijsactie gaan opzoeken en dat ligt helemaal op $65.000 tot aan $67.000 (de all time high). Met de wekelijkse candle close boven de $32.406 hebben we ook de wekelijkse supply geïnvalideerd, key resistance in key support veranderd en zijn we daarnaast uit een maanden lange consolidatiefase uitgebroken. In principe staan alle seinen op groen voor veel hogere prijzen. Bij voorkeur zie ik dat we het level op $32.406 vast blijven houden, maar prijstechnisch gezien mag je zelfs helemaal terugvallen naar $24.901 en blijft de bullish macro thesis intact. Veel ruimte om te bewegen dus!

Bron: TradingView

Daggrafiek Bitcoin

Op de daggrafiek zien we goed dat de RSI behoorlijk in de extremen zit, maar wat je vaak ziet in een bullish trendende markt is dat de RSI niet omlaag komt door een dalende prijs, maar juist door een consoliderende of licht stijgende prijs. Grote kans dat we een soortgelijk scenario gaan zien als in januari 2023. Dus nog een push hoger maken, voordat we serieuzere correcties gaan zien. Dat soort correcties zijn kansen om de dip te kopen. De trend is immers omhoog!

Bron: TradingView

Conclusie

Kortom, het ziet er zeer fraai uit. Ik denk wel dat de Bitcoin koers dicht bij een potentiële afkoelfase is, voordat het de weg serieus omhoog gaat vervolgen, maar wellicht zit er dus nog één beweging omhoog in het vat. Al met al zie ik geen enkele reden om bearish te zijn op Bitcoin. Dips are for buying! Fijne dag!

De CryptoCoinTalk Telegramgroep houdt je dagelijks op de hoogte van de koersontwikkelingen in de markt. Wat kun je van ons verwachten? Dagelijkse (video) marktanalyses, calls, setups en (video) educatiecontent. Vind je dit interessant? Volg ons dan op Telegram door hier te klikken! Of klik op het plaatje hieronder!

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!