De zaken bij Ripple blijven groeien, aldus CBO

Ondanks aanhoudende uitdagingen op regelgevingsgebied in de Verenigde Staten, blijven de bedrijfsactiviteiten van Ripple groeien, aldus Chief Business Officer (CBO) Eric van Miltenburg van het bedrijf.

In een recent interview met Coindesk benadrukte Van Miltenburg het veerkrachtige karakter van de wereldwijde activiteiten van Ripple en zijn strategische aanpak te midden van een onzeker Amerikaans regelgevingslandschap. Hij beschreef het als volgt:

“Ik denk dat er in de VS nog een lange weg te gaan is als het gaat om duidelijkheid op het gebied van de regelgeving. Maar eerlijk gezegd floreert het bedrijf van Ripple hoe dan ook. In sommige opzichten hebben we zelfs gehandeld alsof we de zaak verloren hadden, wat we natuurlijk niet deden.”

Ripple’s aanwervingen in het buitenland intensiveren

Vorige maand onthulde Ripple’s CEO Brad Garlinghouse een strategische zet, waarbij hij plannen onthulde om 80% van de wervingsinitiatieven van het bedrijf buiten de Verenigde Staten te centreren voor het lopende jaar.

Deze beslissing, beïnvloed door een aanhoudend juridisch geschil met de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC), wordt gezien als een draai richting meer crypto-vriendelijkere markten als Singapore, Hong Kong, het Verenigd Koninkrijk en Dubai.

Een roep om duidelijkheid op regelgevingsgebied

De juridische strijd tussen Ripple en de SEC blijft een belangrijk aandachtspunt voor de crypto-industrie. De rechtbank heeft onlangs het verzoek van de SEC voor een voorlopig beroep afgewezen. Rechter Analisa Torres benadrukte, terwijl ze de beslissing toelichtte, het onvermogen van de SEC om een duidelijke vraag te stellen die het beroep rechtvaardigde.

Experts uit de sector zijn echter van mening dat deze zaak nog lang niet is afgerond. Ondanks de overwinning van Ripple op de SEC, is de cryptocurrency-industrie nog lang niet klaar met het bereiken van duidelijkheid op regelgevingsgebied in de VS.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!