Coinbase breidt activiteiten uit naar Singapore

De in de Verenigde Staten gevestigde cryptocurrency-exchange Coinbase heeft haar activiteiten uitgebreid in Singapore na het verkrijgen van belangrijke goedkeuring van de centrale bank van het land.

Coinbase heeft op 1 oktober namelijk aangekondigd dat zij een Licentie voor Grote Betalingsinstellingen (Major Payment Institution, MPI) heeft verkregen van de Monetaire Autoriteit van Singapore (MAS). Deze nieuwe licentie, die een jaar na de eerste principegoedkeuring van Coinbase in Singapore komt, stelt het bedrijf in staat om haar digitale betaaltokenservices uit te breiden naar particulieren en instellingen in het land.

Volgens MAS zijn MPI-gelicentieerde bedrijven gemachtigd om betalingsdiensten uit te voeren zonder te worden onderworpen aan transactielimieten van 3 miljoen Singaporese dollars (2,2 miljoen dollar) voor enige betalingsdienst. De goedgekeurde bedrijven zijn ook vrijgesteld van de limiet van 6 miljoen SG$ (4,4 miljoen dollar) aan maandelijkse transacties voor twee of meer betalingsdiensten, anders dan e-money accountuitgifte en geldwisseldiensten.

De nieuw verkregen licentie is “niet alleen een bevestiging van de activiteiten van Coinbase”, maar vertegenwoordigt ook een verantwoordelijkheid ten opzichte van de groeiende crypto- en Web3-gemeenschap in Singapore, aldus het bedrijf in de aankondiging.

Coinbase heeft actief producten en diensten ontwikkeld die specifiek zijn ontworpen voor Singapore, waaronder de lancering van PayNow en FAST bankoverschrijvingen in maart 2023. Daarnaast heeft Coinbase de digitale identiteitsdienst van Singapore, SingPass, geïntegreerd om de aanmeldingsprocedure te vereenvoudigen. Bovendien werkt Coinbase samen met grote lokale blockchainbedrijven, waaronder Nansen.ai, Blockdaemon en Infura, om haar producten zoals Base blockchain en wallet-as-a-service uit te breiden. In de aankondiging stond het onderstaande:

“Vanaf onze eerste betrokkenheid bij de Lion City hebben we Singapore geïdentificeerd als een cruciale markt voor Coinbase”

De exchange benadrukte dat meer dan 30% van de Singaporezen volgens hun recente enquête huidige of voormalige eigenaars van crypto-valuta zijn:

“Singapore is natuurlijk een belangrijke locatie geworden voor deze industrie. Bovendien herbergt Singapore meer dan 700 Web3-bedrijven, wat het een cruciale markt maakt voor de groei van de crypto- en Web3-economie.”

Grote wereldwijde cryptocurrency-bedrijven hebben recentelijk steeds vaker een MPI-licentie van Singapore verkregen. Crypto-data- en walletaanbieder Blockchain.com werd in augustus 2023 de 12e onderneming die de licentie ontving. De stablecoin-uitgever van USD Coin (USDC), Circle, kreeg de MPI-licentie in juni 2023, na crypto-exchange Crypto.com.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!