Boerse Stuttgart, lanceert een cryptocurrency-stakingdienst in 2024

Boerse Stuttgart Digital, de cryptocurrency tak van de op één na grootste beurs van Duitsland, Boerse Stuttgart, staat op het punt om in 2024 een volledig verzekerde cryptocurrency-stakingdienst te lanceren. Dit nieuws markeert een belangrijke ontwikkeling in de groeiende acceptatie van cryptocurrencies door traditionele financiële instellingen.

Het bedrijf heeft al een digitale activa bewaarderslicentie verkregen in Duitsland, wat een belangrijke stap is om deze nieuwe dienst te kunnen aanbieden. Deze zet is in lijn met de bredere trend waarbij traditionele financiële instellingen hun dienstenaanbod uitbreiden om digitale activa op te nemen, naarmate de cryptocurrency-markt volwassener wordt.

Deze stap maakt deel uit van een trend waarbij traditionele financiële instellingen hun diensten uitbreiden om digitale activa op te nemen, naarmate de sector volwassener wordt. Deze week kondigde de grootste bank van Duitsland, Deutsche Bank, aan dat zij samenwerkt met Taurus voor de bewaring en tokenisering van digitale activa. Op dezelfde manier heeft HSBC samengewerkt met crypto bewaarbedrijf Fireblocks.

Wat deze nieuwe stakingdienst van Boerse Stuttgart Digital nog interessanter maakt, is het feit dat het ook een uniek verzekeringsproduct zal bevatten, ontworpen door het gerenommeerde verzekeringsbedrijf Munich Re. Dit product is bedoeld om de risico’s te verminderen die gepaard gaan met ‘slashing’. Slashing is een straf die wordt opgelegd aan validators op proof-of-stake blockchains wanneer ze netwerkregels overtreden of zich bezighouden met kwaadwillige activiteiten.

Boerse Stuttgart Digital is een dochteronderneming van de Boerse Stuttgart Group, de op zes na grootste beursgroep in Europa. Het heeft eerder dit jaar een licentie verkregen om digitale activa op te slaan van de Duitse financiële waakhond BaFin via haar dochteronderneming Blocknox GmbH.

De toevoeging van stakingdiensten aan het aanbod van Boerse Stuttgart Digital zal beleggers en institutionele spelers in staat stellen beloningen te verdienen met hun opgeslagen digitale activa. Dit is een verdere stap richting de integratie van cryptocurrencies in de traditionele financiële wereld.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!