Fed is klaar met het verhogen van de rente, aldus Tom Lee

Tom Lee, de managing partner van Fundstrat Global Advisors, denkt dat de Amerikaanse Federal Reserve klaar is met het verhogen van haar referentie rentetarief. In een nieuw interview met CNBC zei Lee dat hij optimistisch is over de markt en de inflatiecijfers. Hij gaf het volgende aan:

“Ik denk dat het CPI (consumentenprijsindex) rapport van de Fed vorige week laat zien dat de inflatie op een lagere baan zit. De dingen die nog steeds inflatoir zijn – zoals autoverzekeringen, motorvoertuig reparaties – zijn niet per se de zaken waar de Fed hogere tarieven voor probeert te hanteren, maar het gaat meer om het wegwerken van aanbodtekorten.

Dus ik denk dat we de komende drie maanden een kern-CPI van 0,2 of minder zouden kunnen zien. Dat zou de Fed echt wat ademruimte geven, en dat is waarom ik denk dat de laatste verhoging in juli was.”

De Consumentenprijsindex (CPI) wordt doorgaans gebruikt als een proxy om inflatiepercentages te volgen. Handelaren houden de metric nauwlettend in de gaten, omdat het potentieel kan aangeven of de Fed door zal gaan met het verhogen van de rentetarieven.

Het CPI-rapport van vorige week gaf aan dat de consumentenprijzen in juli met 0,2% zijn gestegen, wat het Witte Huis omschreef als “in lijn met de verwachtingen van de markt.” Lee merkte echter op dat veel handelaren op de aandelenmarkt zijn optimisme niet delen. Hij zei:

“Ik denk niet dat mensen zelfs zo optimistisch zijn. Deze week is iedereen snel pessimistisch geworden. Je hoeft alleen maar naar de opmerkingen van veel mensen te kijken en ze zijn al terug in het kamp van een harde landing…

Toch weten we dat investeerders dit jaar $115 miljard uit de aandelenmarkt hebben gehaald en dat er $500 biljoen aan contant geld is, en hypotheekrentes kunnen behoorlijk dramatisch dalen. Als de Fed klaar is en de [Amerikaanse 10-jarige schatkist notitie] blijft op [4%], zouden hypotheken moeten dalen naar 5,5%. Dat zou volgend jaar enorm stimulerend zijn.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!