FTX onthult plan om de beurs opnieuw leven in te blazen

FTX Trading Ltd., onder leiding van haar nieuwe CEO John J. Ray III, heeft een nieuw plan onthuld om de ter ziele gegane cryptocurrency-beurs “opnieuw op te starten”.

Het ingediende verzoek, gepost op maandagnacht Amerikaanse tijd, verdeelt de eisers in verschillende groepen. De eerste groep bestaat uit eisers van FTX.com offshore-beurs, die het “dotcom-klanten” noemt, gevolgd door klanten van de Amerikaanse beurs (“Amerikaanse klanten”), daarna klanten van zijn NFT-beurs, gevolgd door algemene ongedekte vorderingen, beveiligde vorderingen en achtergestelde vorderingen.

Onder de algemene vorderingen vallen die van de geldschieters of handelspartners van dochteronderneming Alameda Research, terwijl achtergestelde vorderingen belastingen en boetes betreffen.

De prioriteit van deze vorderingen zal worden bepaald volgens de “watervalprioriteiten”, en elke klasse krijgt een pro-rata uitbetaling van wat er overblijft in het fonds nadat de vorige klasse is afgehandeld. De specifieke volgorde van uitbetaling wordt bepaald na onderhandelingen met belanghebbenden.

Leden van de groep “dotcom-eisers” – voormalige klanten van FTX.com – kunnen ervoor kiezen om hun activa te bundelen om een ​​zogenaamde “offshore-beursvennootschap” of een “herstart” platform te creëren dat niet beschikbaar zal zijn in de Verenigde Staten. Het plan luidt als volgt:

“In plaats van volledig in contanten, kunnen de schuldeisers besluiten dat de Offshore Exchange Company niet-contante vergoeding aan de Dotcom Customer Pool zal betalen in de vorm van aandelen, tokens of andere belangen in de Offshore Exchange Company, of rechten om te investeren in dergelijke aandelen, tokens of andere belangen.”

In het plan wordt dus gesuggereerd dat de schuldeisers een contante uitbetaling kunnen opgeven voor een belang in de nieuwe beurs. Er werd echter wel door verschillende commentatoren opgemerkt dat het voorgestelde herstructureringsplan geen regeling omvat voor houders van FTT. Het document stelt het volgende hierover:

“Houders van een FTT-vordering zullen geen uitbetalingen ontvangen voor hun FTT-vordering. Op en na de Effectieve Datum zullen alle FTT-vorderingen geannuleerd, vrijgegeven en tenietgedaan worden en zullen ze geen verdere kracht en geldigheid hebben, hetzij ingetrokken voor annulering of anderszins.”

De faillissementsbeheerder heeft voorgesteld een nieuw bedrijf op te richten voor de “dotcom klanten”. Dit bedrijf, in samenwerking met externe investeerders, zal een “opnieuw opgestart” offshore platform beheren dat niet toegankelijk zal zijn voor Amerikaanse investeerders.

Het conceptplan, dat open staat voor wijzigingen op basis van feedback van raadgevende partijen en andere belanghebbenden, presenteert een nieuwe aanpak om de complexe problemen rond de ingestorte cryptocurrency-beurs op te lossen.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!