Recessie is niet langer een bedreiging, aldus Jim Cramer

CNBC-persoonlijkheid Jim Cramer is van mening dat een recessie niet langer een bedreiging vormt voor de Amerikaanse economie, aangezien enkele van de topbedrijven die op de aandelenmarkt handelen sterke prestaties neerzetten.

In een nieuwe aflevering van Mad Money van CNBC zegt Cramer dat de aandelenmarkt er nog steeds sterk uitziet, zelfs na getuige te zijn geweest van een terugval op donderdag, gedreven door de aankondiging van een nieuwe renteverhoging door de Fed.

De televisiepresentator stelt ook dat hij de Amerikaanse economie niet ziet krimpen terwijl beursgenoteerde bedrijven het “ongelooflijk goed” blijven doen. Hij geeft het volgende aan:

“Ik wil niet dat je het vertrouwen verliest in deze ongelooflijke bullmarkt. Zelfs als de markt in brand staat, kunnen aandelen nog steeds dalen. Dat is precies wat er gebeurt. We kunnen altijd slechte dagen krijgen, vooral als ze beginnen als hele goede dagen en mensen te uitbundig zijn…

Ik denk echter niet dat deze uitverkoop het einde van de wereld is. Voor mij voelt het meer als een terugval van tuin variëteiten dan als het soort gruwelijke achteruitgang waaraan we de afgelopen decennia gewend zijn geraakt, wanneer de markt er echt goed uitziet.

Als je bedenkt dat er geen recessie meer aan de horizon is, dat is wat we moeten geloven, en dat veel bedrijven het ongelooflijk goed doen, is het eigenlijk rationeel om aandelen te kopen die zwak zijn. Het is volkomen logisch.”

Cramer zegt dat de stijging van de aandelenmarkt dit jaar hem doet denken aan een periode van zo’n 40 jaar geleden toen aandelen hard stegen. Volgens de voormalig hedgefondsmanager zullen de sterke fundamentals van beursgenoteerde bedrijven aandelen naar grotere hoogten blijven stuwen, ondanks het strakke monetaire beleid van de Fed. Hij sluit af met:

“Voor het eerst sinds de jaren tachtig en begin tot midden jaren negentig hebben we veel legitieme aandelen van veel bedrijven met verbazingwekkende balansen en geweldige vooruitzichten die het ronduit goed doen…

Sinds eind jaren tachtig en begin jaren negentig hebben we niet meer zo’n groot percentage hoogwaardige aandelen gehad dat het zo goed deed. We zijn toen nooit gestraft omdat we ‘duizelig’ waren. Mensen verdienden gewoon veel geld. Dat was een geweldige recessievrije periode. We hebben nu zoiets aan de hand met elke dag sterke cijfers, zelfs nu de Fed de zaken probeert te beheersen.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!