CEO van BlackRock gelooft dat crypto “elke valuta zal overstijgen”

Larry Fink – de CEO en voorzitter van BlackRock, ’s werelds grootste vermogensbeheerder – besprak in een interview met CNBC op vrijdag de toekomst van crypto en BlackRock’s rol hierin.

BlackRock heeft op 15 juni een aanvraag ingediend om een Bitcoin exchange-traded fund (ETF) te lanceren bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). Hoewel de SEC tot nu toe alle aanvragen voor een Bitcoin ETF heeft afgewezen, hopen velen dat de toezichthouder de aanvraag van BlackRock zal goedkeuren. Fink zei hierover het volgende:

“In de afgelopen vijf jaar vragen steeds meer internationale investeerders ons naar de rol van crypto. Zoals ik al zei, geloof ik dat veel crypto een internationale asset is. Het heeft een onderscheidende waarde ten opzichte van andere vermogenscategorieën, maar belangrijker nog, omdat het zo internationaal is, zal het elke valuta en valutawaardering overstijgen.

Als je alleen al kijkt naar de waarde van onze dollar – hoe die de afgelopen twee maanden is gedevalueerd en hoeveel hij in de afgelopen vijf jaar is gestegen – kan een internationaal cryptoproduct dat echt overstijgen. En daarom geloven we dat er geweldige kansen zijn en dat we steeds meer interesse zien, en die interesse is wereldwijd en breed gedragen.

We geloven dat we de verantwoordelijkheid hebben om beleggen te democratiseren. We hebben al veel bereikt, en de rol van ETF’s in de wereld transformeert het beleggen. En we staan pas aan het begin daarvan.”

Met betrekking tot de indiening van BlackRock’s Bitcoin ETF bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC), benadrukte de topman:

“We werken samen met onze toezichthouders omdat we er, net als bij elke nieuwe markt, voor willen zorgen dat het veilig en solide is en beschermd wordt, als de naam van BlackRock eraan verbonden is.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!