Nike weet $1,4 miljoen aan NFT’s te verkopen

De Amerikaanse sportkledinggigant Nike blijft Web3 omarmen. Het bedrijf heeft gestaag zijn Web3-strategie uitgebreid om zijn digitale sneaker-NFT-collectie te introduceren, dat het bedrijf tot nu toe geen windeieren gelegd heeft. Dit is echter niet van een leien dakje gegaan, aangezien het ook voor frustratie gezorgd heeft binnen de gemeenschap.

Indrukwekkende cijfers

Het Web3-platform .SWOOSH van Nike heeft onlangs zijn langverwachte NFT-sneakercollectie, Our Force 1, gelanceerd, geïnspireerd op de iconische Nike Air Force 1 Low, die voor het eerst op de markt kwam in 1982. De nieuwe NFT-collectie is een groot succes gebleken en genereert indrukwekkende verkoopcijfers, ondanks aanhoudende vertragingen en technische problemen die het geduld van de gemeenschap op de proef stelden.

Oorspronkelijk gepland voor lancering op 8 mei, kreeg Nike te maken met onvoorziene omstandigheden die de “First Access” verkoop verschoven naar 15 mei. Exclusief voor gebruikers die “posters” kregen, zou de eerste fase van de verkoop .SWOOSH’s meest loyale gemeenschapsleden in staat stellen de NFT’s vroegtijdig te kopen.

Na de verkoop met First Access beloofde Nike de resterende NFT’s uit zijn totale voorraad op 10 mei te verkopen. Het bedrijf week echter af van zijn woord en stelde de General Access-verkoop verder uit naar 24 mei.

Na lang wachten heeft Nike, volgens Dune, 72.000 van de 106.000 NFT’s verkocht voor $19,62 per stuk, waarmee het indrukwekkende totale verkoopcijfer van $1,4 miljoen werd behaald.

Hoewel de initiële cijfers veelbelovend lijken, bracht de lancering uitdagingen met zich mee. Nike heeft tot nu toe slechts een derde van zijn NFT’s verkocht, wat afwijkt van de historische trend waarin fysieke releases binnen enkele minuten uitverkocht zijn. Dit kan worden toegeschreven aan de onrust in de sneaker- en cryptogemeenschap als gevolg van de meerdere vertragingen.

Niet iedereen is tevreden

Toen Nike zijn NFT-verkoop lanceerde, werd de lancering belemmerd door herhaalde vertragingen, wat resulteerde in een frustrerende ervaring die de gemeenschap teleurgesteld achterliet. De verkoopwebsite crashte herhaaldelijk, wat aanzienlijke onderbrekingen veroorzaakte tijdens het mintproces en veel klanten ongeduldig maakte.

Veel gemeenschapsleden hebben hun frustraties geuit, wezen op bugs en spraken hun bezorgdheid over bots die het systeem teisterden uit, een terugkerend probleem in de verkoop van Nike.

In een poging om de gemoederen te bedaren en enige verlichting te bieden, besloot Nike de First Access-verkoop te verlengen. Dit vertraagde echter verder de General Access-verkoop, wat de frustratie van degenen die enthousiast waren om de NFT’s te kopen, verhoogde.

Wat de wachtenden echter niet wisten, was dat ondanks de inspanningen van Nike om de verkoopperiodes te verlengen, het bedrijf nog steeds niet al zijn NFT’s heeft verkocht. Het gebrek aan verkopen kan worden toegeschreven aan de aanhoudende verwerkingsvertragingen die de website teisteren. Sommige gebruikers hebben zelfs gemeld dat ze in rekening zijn gebracht voor OF1 NFT’s zonder ze daadwerkelijk te hebben ontvangen.

.SWOOSH erkende de aanhoudende problemen en verklaarde dat ze “een onvoorziene fout tegenkwamen die het mintproces vertraagde” en dat dit “ook extra aankopen blokkeerde”. Hoewel het bedrijf nog geen update heeft gegeven, is de frustratie van de gemeenschap inmiddels wat afgezwakt.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!