Ripple kan totale overwinning behalen in rechtszaak tegen SEC, aldus advocaat

Crypto-advocaat en XRP-supporter John Deaton schetste onlangs wat hij beschouwt als een grote overwinning voor Ripple in zijn langdurige rechtszaak met de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC).

Deaton gaf aan dat de Amerikaanse districtsrechter Analisa Torres zou kunnen beslissen dat alleen vroege XRP-verkopen in strijd waren met de Securities Act. Hij voegde echter toe dat Ripple dan zou kunnen vragen om een ​​juryrechtspraak over de vraag of de SEC er wel of niet in geslaagd is om het “eerlijk op de hoogte te stellen” van een mogelijke overtreding. Hij beschreef het als volgt:

“Als de rechter oordeelt dat Ripple Sectie 5 [van de Securities Act] heeft geschonden omdat deze specifieke verkopen investeringscontracten vormden, stelt Ripple dat de jury moet beslissen of Ripple hiervan op de hoogte is gesteld.”

Hij zei dat sinds de rechter besloot om de “Hinman” -documenten te openen, er wordt gespeculeerd dat het uit kan lopen op een split decision.

De documenten bevatten interne SEC-communicatie met betrekking tot een toespraak uit 2018 van voormalig SEC-functionaris William Hinman, toen hij in zijn officiële hoedanigheid verklaarde dat hij geloofde dat zowel Bitcoin (BTC) als Ethereum (ETH) geen effecten waren. Hij zei het volgende:

“Sinds de beslissing van de rechter over wat wel of niet kan worden verzegeld (bijvoorbeeld de Hinman-e-mails), bespreken veel mensen een gesplitste beslissing: Ripple wordt getagd voor vroege XRP-verkopen, maar ODL (on-demand liquiditeit) en secundaire marktverkopen blijken dat te zijn niet-effecten (en XRP zelf is geen effect).”

Deaton zei dat als de rechter op deze manier oordeelt en een jury laat beslissen of Ripple “eerlijke kennisgeving” heeft gehad, de uitspraak moet worden gezien als een grote overwinning voor Ripple. Hij sloot af met:

“Als het bovenstaande scenario zich voordoet EN de rechter het met Ripple eens is dat de jury dan moet beslissen of die vroege verkopen moeten worden verontschuldigd omdat Ripple niet op de hoogte is gesteld dat XRP-verkopen in feite illegaal waren (niet geregistreerd), kan dit alleen worden omschreven als een TOTALE OVERWINNING voor Ripple.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!