CEO van ChatGPT van plan om cryptocurrency te lanceren, genaamd Worldcoin

Opkomende technologieën zoals AI, blockchain en crypto worden geprezen als goede synergieën. Nu staat de CEO van het moederbedrijf van ChatGPT op het punt om meer financiering te krijgen voor zijn cryptocurrency-bedrijf.

Volgens rapporten is Sam Altman dichtbij het veiligstellen van ongeveer $100 miljoen aan financiering om een iris-scan technologiebedrijf te starten dat blockchain en crypto gebruikt, genaamd Worldcoin.

Worldcoin in de schaduw van ChatGPT?

Worldcoin werd opgericht in 2019, enkele jaren voor de explosie van ChatGPT, wat het moederbedrijf OpenAI naar het centrum van de belangstelling bracht. ChatGPT heeft dankzij Altman en zijn bedrijf waarschijnlijk zijn doorbraakmoment gehad, toen hij in januari van dit jaar een miljoenendeal sloot met Microsoft.

Nu ChatGPT goed loopt, richt Altman zich weer op het crypto-project, dat al 1,6 miljoen aanmeldingen heeft in de bètaversie en meer dan 500.000 maandelijks actieve gebruikers heeft op de World App.

Bronnen zeggen dat Worldcoin in vergevorderde gesprekken is om 100 miljoen dollar aan kapitaal op te halen ter voorbereiding op de lancering in de komende weken.

Wat is de visie achter Worldcoin?

Volgens de Financial Times zijn de executives van Worldcoin van plan om twee problemen aan te pakken die worden veroorzaakt door de groeiende wereld van AI. Ten eerste zal Worldcoin helpen bij het onderscheiden van mensen en bots op verschillende niveaus. Daarnaast zal het cryptoaspect helpen bij het bieden van een vorm van universeel basisinkomen om banenverlies als gevolg van AI te compenseren.

Een deel van de hardware van Worldcoin is een fysieke bol die “gebruikmaakt van irisbiometrie om de unieke persoonlijkheid van een individu vast te stellen, en vervolgens een digitale World ID creëert. Die pseudoniem kan worden gebruikt in een breed scala van dagelijkse toepassingen zonder de identiteit van de gebruiker prijs te geven”, aldus het bedrijf.

Het creëren van je identiteit met Worldcoin stelt gebruikers vervolgens in staat om gratis Worldcoin-tokens van het bedrijf te ontvangen.

Tech-synergie of AI-nachtmerrie?

Hoewel er potentieel is voor synergie tussen AI, blockchain en crypto, zullen sommigen betogen dat AI een gevaar vormt voor de mensheid. Het feit dat Worldcoin bedoeld is om bescherming te bieden tegen de impact van AI, is een bewijs van de gevaren van deze nieuwe technologie.

Desalniettemin kan ChatGPT een krachtige tool zijn die samenwerkt met blockchain en crypto. Het kan worden gebruikt voor crypto-educatie, een plek waar je terecht kunt met je vragen over crypto. Het is zelfs gebruikt om on-chain data te lezen.

Zo zijn er experimenten geweest met ChatGPT-4 om de effectiviteit ervan te testen bij het controleren van de code van smart contracts. Conor Grogan, de Directeur van Coinbase, heeft het potentieel van GPT-4 getest om Solidity Contracts te beoordelen.

Heeft Worldcoin een toekomst?

Al met al, wilt Worldcoin een oplossing bieden voor enkele uitdagingen die AI met zich mee brengt. Zo kan het verifiëren dat jij de persoon bent die bepaalde content geschreven/gemaakt heeft, zonder dat jij je privacy verliest.

Er zijn dus wel degelijk kansen voor het cryptocurrency-project om op in te spelen. We moeten alleen afwachten hoeveel interesse het aan weet te trekken en of het hun doelen weet te bereiken. Daarnaast is het de vraag hoeveel de irisscanner gaat kosten om toegang te krijgen tot het ecosysteem van Worldcoin.

Verdien uw eerste Bitcoin. Meld u aan en ontvang een bonus van $12. Een verwijzingsbonus tot $3.000!