Elon Musk benoemt een nieuwe CEO van Twitter

In een belangrijke aankondiging op donderdag heeft Elon Musk, eigenaar van Twitter, verklaard dat hij een nieuwe CEO heeft aangesteld voor de social mediagigant.

Terwijl hij het nieuws op Twitter bekendmaakte, weerhield Musk zich ervan de identiteit van de nieuwe bestuurder bekend te maken. Hij noemde ook plannen om zich terug te trekken uit zijn dagelijkse betrokkenheid bij Twitter en van plan te zijn als uitvoerend voorzitter en chief technology officer te functioneren, waarbij hij toezicht houdt op productaanpassingen.

Hoewel Musk de identiteit van de nieuwe CEO niet bekendmaakte, gaf hij wel een aanwijzing dat het om een vrouw gaat die naar verwachting over ongeveer zes weken de functie zal bekleden.

Tesla-aandelen stegen bijna 2% na de aankondiging

Elon Musk verwierf Twitter in een omstreden deal van $44 miljard in oktober, na maanden van onderhandelingen met het vorige management over de waardering en gezondheid van het bedrijf.

In de zes maanden sinds de overname heeft Musk uitgebreide veranderingen doorgevoerd, waaronder aanzienlijke ontslagen, het herstellen van geschorste gebruikers zoals voormalig president Donald Trump en het liberaliseren van de regels rond potentieel omstreden inhoud.

Elon Musk schafte ook het verificatieprogramma voor accounts van opmerkelijke publieke figuren op Twitter af. De blauwe en witte vinkjes zijn nu exclusief gereserveerd voor abonnees van zijn premium service.

De beslissing komt na langdurige bezorgdheid onder investeerders van Musks andere ondernemingen, zoals Tesla, die vreesden dat de tech-mogul te veel bezig was met Twitter en daardoor zijn andere zakelijke verplichtingen verwaarloosde.

Twitter zal veranderen

De toekomstige koers van Twitter onder de nieuwe CEO blijft onzeker, maar één ding is zeker: zij zal nieuwe wegen inslaan, aangezien Twitter sinds de oprichting in 2006 nog nooit een vrouwelijke CEO heeft gehad.

Met Elon Musk die zijn betrokkenheid bij Twitter vermindert, wordt verwacht dat hij meer tijd zal besteden aan zijn andere ondernemingen. Hij leidt zowel Tesla, de autofabrikant, als SpaceX, het ruimtevaartbedrijf dat onlangs de grootste raket ooit lanceerde als onderdeel van zijn Mars-kolonisatie-initiatief.

In een verdere schokgolf afgelopen april is Twitter begonnen met het proces om zijn ‘blauwe vinkjes’, symbolen van verificatie, van accounts te verwijderen, waardoor tal van wereldwijd bekende personen hun verificatiestatus verloren.

Onder het oorspronkelijke ‘blauwe vinkje’-systeem had het platform ongeveer 300.000 geverifieerde gebruikers, waaronder een breed scala aan sporters, muzikanten, journalisten en andere publieke figuren. Nu zal echter elke betaalde gebruiker een blauw vinkje kunnen krijgen door Twitter Blue aan te schaffen.

Verdien uw eerste Bitcoin. Meld u aan en ontvang een bonus van $12. Een verwijzingsbonus tot $3.000!