Cardano-oprichter waarschuwt voor herhaling van economische crisis uit 2008

De bekende bedenker en oprichter van Cardano (ADA), Charles Hoskinson, waarschuwde dat de ineenstorting van de Amerikaanse banken dit jaar een herhaling van de financiële crisis van 2008 zou kunnen veroorzaken.

In een recent interview met Fox Business zei de maker van de Ethereum-concurrent dat het Amerikaanse bankmodel aan het slijten is, aangezien cryptocurrencies veerkracht tonen onder moeilijke macro-economische omstandigheden. Hij beschreef het als volgt:

“De [crypto]-markten houden stevig en stabiel. Over het algemeen zijn we aan het herstellen sinds 2022 en de FTX-crisis, en het zal wat meer tijd kosten voordat het is opgelost, maar ik ben nu liever een cryptoman dan een bankier. Crypto is oké, banken niet zozeer.”

Hoskinson gaf aan dat het bankmodel gebroken lijkt en hij waarschuwde dat de Verenigde Staten met een vergelijkbare financiële crisis te maken kunnen krijgen als in 2008, toen banken ook in problemen verkeerden. Hij merkte op dat de banken die in 2008 faalden samen $373 miljard aan activa hadden, terwijl de banken die tot nu toe faalden in 2023 $540 miljard aan gecombineerde activa hadden. Hij gaf het volgende aan:

“In 2008 hadden we 373 miljard dollar aan activa. Ik denk dat we nu meer dan $540 miljard hebben, alleen al in de crisis van 2023. We zijn net begonnen. Dat hele bedrijfsmodel valt uit elkaar als je het een klein duwtje geeft en dan verlies je deze instellingen zoals SVB (Silicon Valley Bank) en ze worden zo gepolitiseerd en ze worden zo geglobaliseerd…

Dus het is leuk om in cryptoland te zijn waar dingen eenvoudig en puur zijn en je je gewoon kunt concentreren op het bouwen…

Wat er gaat gebeuren is dat ’too big to fail’ alleen maar zal leiden tot grotere instellingen. We hebben dit verhaal in 2008 gezien. En dit is de herhaling. Ik denk niet dat iemand ernaar wil kijken.”

Hoskinson stelde verder dat Amerika achterloopt bij andere rechtsgebieden bij het aannemen van redelijke cryptocurrency-regelgeving en het risico lopen crypto-bedrijven te verliezen aan overzeese landen. Hij merkte op dat het Europees Parlement onlangs de Markets in Crypto-Assets Regulation (MiCA) heeft goedgekeurd, wat regels zijn voor crypto-operaties in de Europese Unie. Hij sloot af met:

“Als je echter de opening naar de wereldmarkten vergroot, gaan mensen verder. De Europeanen gaan verder met MiCA. De Aziaten gaan verder, en over het algemeen wordt de wereldwijde regelgeving voor cryptocurrencies beter, vooral in zeer competitieve jurisdicties zoals de GCC (Gulf Cooperation Council)…

Wat er gaat gebeuren, is dat we ons gewoon op het buitenland moeten concentreren als er onzekerheid is in de Verenigde Staten, en dat gaat ten koste van onze nationale veiligheid en onze economie als geheel.”

Verdien uw eerste Bitcoin. Meld u aan en ontvang een bonus van $12. Een verwijzingsbonus tot $3.000!