Iran introduceert crypto-betalingsplatform voor import

Iraanse autoriteiten hebben een speciaal platform opgezet om het betalen met crypto te vereenvoudigen voor bedrijven die goederen importeren in het land. Het platform stelt lokale bedrijven in staat om cryptocurrency te gebruiken voor grensoverschrijdende betalingen.

Crypto voor het importeren van goederen

Volgens lokale mediaberichten heeft de Iraanse Handelsbevorderingsorganisatie (TPO) bevestigd dat Iraanse bedrijven cryptocurrencies kunnen gebruiken om voor import te betalen.

Alireza Peymanpak, hoofd van de TPO, verklaarde dat de Centrale Bank van Iran (CBI) toestemming had verleend voor het gebruik van cryptos voor de afwikkeling van importgoederen, waarbij de definitieve beslissing nog moet worden goedgekeurd door het Ministerie van Economie.

Investeer nu €5000 gratis via Finst! Start vandaag nog >

Peymanpaks aankondiging volgt op de eerste officiële importorder van Iran met behulp van cryptocurrency in augustus 2022, waarbij voor $10 miljoen aan goederen werd gekocht. Hij beweerde eerder dat cryptocurrencies en smart contracts veelvuldig zouden worden gebruikt in de buitenlandse handel.

Speciaal platform om bedrijven en leveranciers te verbinden

Er is een gespecialiseerd platform ontwikkeld om lokale bedrijven die buitenlandse leveranciers willen betalen met cryptocurrencies te verbinden. Peymanpak legde uit dat bedrijven het platform konden gebruiken om cryptocurrency over te maken om importrekeningen te vereffenen. Het platform verbindt Iran’s Comprehensive Trade System en het Currency Allocation Platform van de CBI.

Hoewel de handel in crypto te maken kan krijgen met beperkingen met landen als Irak, Afghanistan en Pakistan, kunnen digitale valuta’s Iran helpen bij exportbestemmingen die ze accepteren, zoals China, India en Rusland.

Net als Iran is Rusland onderhevig aan westerse sancties, waardoor beleidsmakers in Moskou de beperkte legalisatie van cryptocurrencies voor internationale betalingen bespreken om beperkingen op traditionele financiële transacties te omzeilen.

Verdien uw eerste Bitcoin. Meld u aan en ontvang een bonus van $12. Een verwijzingsbonus tot $3.000!