Dit zijn de twee redenen waarom Ripple de rechtszaak gaat winnen, aldus pro-XRP-advocaat

Pro-XRP-advocaat John Deaton is op Twitter gedoken om uit te leggen waarom hij positief gestemd is over de kans dat Ripple Labs de juridische strijd tegen de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) gaat winnen.

Eerder sprak Deaton zijn steun al uit voor Coinbase’s Writ of Mandamus, wat een nieuwe formele stap markeert om regelgevende duidelijkheid te krijgen van de SEC voor de crypto-industrie.

De oprichter van CryptoLaw maakte in recente tweets bekend dat hij de mandamusbevel van Coinbase heeft gelezen, die volgens hem op schema blijft. Hij voorspelde een ​​overwinning voor crypto, terwijl hij zijn eerdere voorspelling herhaalde dat Grayscale zou winnen met betrekking tot een BTC-spot ETF.

Een mandamusbevel is een rechtsmiddel dat kan worden gebruikt om een ​​lagere rechtbank te dwingen een handeling te verrichten die van ministeriële aard is en waartoe de rechtbank een duidelijke wettelijke plicht heeft. Bij het indienen van een verzoekschrift voor mandamusbevel moet u aantonen dat u geen andere rechtsmiddelen tot uw beschikking heeft.

Deaton handhaafde dan ook zijn eerdere standpunt dat de crypto-industrie in de rechtbank zal winnen. Hij gaf twee redenen voor zijn overtuiging dat crypto zal winnen: Ten eerste heeft de SEC de wet niet aan zijn kant. Ten tweede hebben de feiten die de SEC in de afgelopen zes jaar heeft gecreëerd, haar aan de verliezende kant gezet.

Volgens Deaton misten SEC-advocaten de nodige goede trouw om te beweren dat XRP-verkopen op de secundaire markt, die volledig onafhankelijk van Ripple werden gedaan, eveneens effecten waren.

Investeer nu €5000 gratis via Finst! Start vandaag nog >

Zoals gemeld, zei Deaton dat hij er niet aan twijfelde dat Ripple zou winnen in het Hooggerechtshof en dat de grove reikwijdte van de SEC zou worden stopgezet. Hij gaf aan dat de samenvatting van het kort geding van Ripple al een buitengewoon goed geschreven kort geding is.

De toezichthouder heeft tevens al vijf verliezen geleden in zes zaken in het Hooggerechtshof, met de meest recente, SEC v. Cochran, die besloten werd op 14 april. Deze verliezende reeks werd ook door Ripple General Counsel Stuart Alderoty benadrukt op Twitter:

Niet alleen Deaton, maar ook pro-XRP-advocaat Jeremy Hogan gelooft dat Ripple zal zegevieren in de rechtszaak, gezien het gebrek aan bewijs dat wordt gepresenteerd door de SEC en de overweldigende meerderheid van het bewijs dat XRP-kopers rekende niet op de inspanningen van Ripple.

Terwijl het optimisme vooruit blijft lopen op de aanstaande beslissing over de Ripple-rechtszaak, wacht de cryptogemeenschap in spanning de mogelijke uitkomst van deze belangrijke gebeurtenis af. De uitkomst is dan ook niet alleen belangrijk voor XRP, maar zal het precedent scheppen voor de gehele markt in de Verenigde Staten, en wellicht zelfs internationaal.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!