Donald Trump heeft $1 miljoen verdiend met zijn NFT-collectie

De voormalige president van de Verenigde Staten, Donald Trump, heeft mogelijk tussen de $100.000 en $1 miljoen verdiend met de verkoop van zijn 45.000-delige NFT-collectie, volgens gegevens van zijn laatste financiële onthulling gepubliceerd door “Citizens for Responsibility and Ethics in Washington” (CREW).

CREW meldt dat Trump mogelijk het bovengenoemde bedrag heeft verdiend met de verkoop van de NFT’s, die op 15 december 2022 werden gelanceerd, en zijn leven en presidentiële carrière tentoonstelde.

De collectie van Trump werd gelanceerd voor een prijs van $99 per stuk, met een verkooplimiet van maximaal 100 stuks per persoon. Kopers maakten kans op geselecteerde prijzen, zoals een VIP-diner met de voormalige president.

Binnen een dag uitverkocht

Hoewel de NFT-lancering alom werd bekritiseerd op sociale media omdat de voormalige president enigszins gewaagde of extraverte outfits droeg, is de waarheid dat het goed werd ontvangen door de cryptogemeenschap en zijn fans, aangezien alle 45.000 stuks in minder dan een dag uitverkocht waren.

Volgens Trump hadden de fondsen uit deze collectie niets te maken met enige politieke campagne, dus stak de voormalige president een aanzienlijk bedrag in zijn zak dankzij zijn uitstapje naar NFT’s, en ze zijn voor persoonlijk gebruik.

NFT INT LLC, het bedrijf dat verantwoordelijk is voor de verkoop van de kaarten van Trump, gebruikte zijn afbeelding voor de verkoop van de digitale kunst via een betaalde licentieovereenkomst met CIC Digital LLC. Trump verklaarde een inkomen tussen een half miljoen en een miljoen dollar van CIC Digital LLC.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!