Gouverneur van Arizona schrapt wetsvoorstel ten gunste van crypto-industrie

De gouverneur van Arizona, Katie Hobbs, heeft een wetsvoorstel veto gegeven dat gemeenten zou verbieden belasting te heffen op residentiële cryptocurrency mining-operaties.

In een veto-brief zegt de Democratische gouverneur dat ze het wetsvoorstel heeft afgewezen omdat ze zich zorgen maakt dat het te ver gaat in het beperken van lokale beleidsmakers bij het aanpakken van kwesties die kunnen voortvloeien uit de innovatieve blockchaintechnologie.

Ze maakte zich ook zorgen dat de manier waarop het wetsvoorstel blockchaintechnologie definieerde, te breed was. In haar veto-brief zegt Hobbs:

Investeer nu €5000 gratis via Finst! Start vandaag nog >

“Dit wetsvoorstel definieert ‘blockchaintechnologie’ breed en voorkomt dat er lokaal beleid wordt gemaakt met betrekking tot een opkomende en potentieel energie-intensieve economische activiteit. Ik kijk ernaar uit om samen te werken met de wetgevende macht om bipartijdse oplossingen te vinden die een bloeiende economie en technologische innovatie ondersteunen en lokale belanghebbenden betrekken bij het creëren van uitgebreide en vooruitstrevende oplossingen. Dit wetsvoorstel voldoet niet aan die standaard.”

De wetgeving, SB 1236 genaamd, werd geïntroduceerd door de Republikeinse senator van Arizona, Wendy Rogers, die heeft gepleit voor andere pro-crypto wetten. Het wetsvoorstel zegt onder meer:

“Een stad of gemeente mag geen belasting of vergoeding opleggen aan een persoon of entiteit voor het draaien van een node op blockchaintechnologie in een woning.”

Andere pro-crypto wetgeving die Rogers heeft geïntroduceerd, omvatte een wetsvoorstel dat Bitcoin (BTC) toevoegt aan de lijst van zaken die in de staat als wettig betaalmiddel worden gedefinieerd.

Rogers introduceerde ook een wetsvoorstel dat de staat en lokale overheden, evenals school districten, zou toestaan ​​om werknemers in virtuele valuta te betalen als zij daarom vragen.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!