Mt. Gox-slachtoffers zullen dit jaar terugbetaald worden

Slachtoffers van de ter ziele gegane cryptocurrency-beurs Mt. Gox zullen in de komende weken en maanden een deel van hun geld terugkrijgen, waardoor de jarenlange procedure eindelijk richting zijn einde kan gaan.

Het verhaal van Mt. Gox in het kort

Mt. Gox was ooit de grootste cryptocurrency-beurs in de markt. In februari 2014 (ongeveer negen jaar geleden) ging het bedrijf echter praktisch van de ene op de andere dag failliet toen meer dan $400 miljoen aan BTC-fondsen van het platform verdween. Tot op de dag van vandaag wordt het mysterie rond wat er is gebeurd nog steeds niet helemaal begrepen en ook niet opgelost.

Sommigen beweren dat er een enorme technische fout was die leidde tot de verdwijning van het geld, terwijl anderen zeggen dat de man die de leiding had over het bedrijf – Mark Karpeles – het geld in eigen zak had gestoken. In ieder geval is het nog steeds niet geheel duidelijk wat er precies gebeurd is.

Als gevolg van deze ineenstorting, hebben slachtoffers een juridische procedure gestart om hun geld terug te krijgen. Nu is er eindelijk een plan opgesteld om ten minste een deel van het geld terug te betalen dat verloren is gegaan (of gestolen) bij de ineenstorting van het bedrijf.

Investeer nu €5000 gratis via Finst! Start vandaag nog >

Slecht nieuws voor de Bitcoin koers?

Hoewel dit goed nieuws is voor de slachtoffers, denken analisten dat het bearish kan zijn voor de Bitcoin koers. Het kan namelijk voor een zware inzinking van de Bitcoin prijs kunnen veroorzaken, aangezien de slachtoffers wellicht hun BTC zullen willen verkopen op de open markt.

Op het moment van de ineenstorting, Mt. Gox had de leiding over meer dan 70 procent van ’s werelds totale Bitcoin-transacties. Dit laat zien hoeveel geld er op het platform is opgeslagen. Geschat wordt dat ongeveer zeven procent van de Bitcoin-voorraad ter wereld vermist is geraakt als gevolg van de crash van het bedrijf.

Einde in zicht

Ondertussen wachten de slachtoffers van de beurs op een reactie van leidinggevenden. Zeer weinig mensen hebben tot nu toe hun geld teruggekregen, hoewel het lijkt alsof dat op het punt staat te veranderen. Klanten hadden tot 10 maart van dit jaar de tijd om een ​​afbetalingsplan te kiezen en de betalingen zullen naar verwachting begin september van dit jaar worden uitbetaald. Het is dan afwachten welk effect het zal hebben op de prijs van ’s werelds grootste cryptocurrency.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!