Dogecoin voornamelijk in handen van lange termijn investeerders

Het toonaangevende analysebedrijf IntoTheBlock heeft aangegeven dat tientallen miljarden aan Dogecoin (DOGE) nu in het bezit zijn van lange termijn investeerders. Het bedrijf geeft aan dat houders die de munt al meer dan een jaar in bezit hebben nu 44.800.000.000 DOGE controleren, ter waarde van meer dan $3,76 miljard op het moment van schrijven.

Volgens het analysebedrijf bevindt het aanbod dat momenteel in handen is van langdurige DOGE-houders zich op het hoogste niveau sinds oktober 2021, toen Dogecoin handelde rond het prijsniveau van $0,30.

Bron: IntoTheBlock

Het platform voor marktinformatie laat ook zien dat de populatie van lange termijn investeerders sinds het begin van het jaar gestaag is toegenomen.

Investeer nu €5000 gratis via Finst! Start vandaag nog >

Volgens IntoTheBlock staat het aantal DOGE-houders nu op een nieuw record van 3,18 miljoen adressen, waarbij het investeerdersgroep 74,66% van alle Dogecoin-wallets vertegenwoordigt.

Bron: IntotheBlock

De stijging van het aantal langdurige DOGE-houders komt op een moment dat de grootste meme-cryptocurrency tekenen van leven vertoont. De munt steeg van een wekelijks dieptepunt van $0,071 op 28 maart naar een hoogtepunt van $0,085, een stijging van bijna 20%.

Met de laatste Dogecoin-rally laat IntoTheBlock zien dat 61% van de houders momenteel winst maakt, terwijl 34% in het rood staat. Tot slot staat er momenteel slechts 5% break-even.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!