Elon Musk wil Dogecoin-rechtszaak van $258 miljard laten seponeren

Vorig jaar werd tegen Elon Musk een ​​rechtszaak aangespannen waarin hij werd beschuldigd van het creëren van een piramidespel om de cryptocurrency Dogecoin (DOGE) te promoten. De miljardair – die onder meer eigenaar is van Tesla Motors, SpaceX en Twitter – heeft echter aan de rechter gevraagd om zaak seponeren.

Advocaten voor Musk en zijn bedrijf voor elektrische voertuigen Tesla Inc. diende maandagavond een motie in bij de federale rechtbank in Manhattan, waarin hij de actie van investeerders in Dogecoin een “fantasievol fictief werk” noemde vanwege Musk’s “onschuldige en vaak dwaze tweets” over Dogecoin.

Investeer nu €5000 gratis via Finst! Start vandaag nog >

Geen regels overtreden

De advocaten zeiden dat Musk’s opmerkingen, zoals “Dogecoin Rulz” en “geen hoogtepunten, geen dieptepunten, alleen Doge”, waren te vaag om een ​​beschuldiging van fraude te staven, en dat de investeerders nooit hebben verklaard hoe Musk van plan zou zijn om iemand te misleiden. Het juridische team van Musk voerde aan dat hij geen regels had overtreden door zijn steun te tweeten voor een cryptocurrency met een marktwaarde van ongeveer $10 miljard.

De advocaten verwierpen de bewering van de investeerders dat Dogecoin een effect was in een voetnoot. Juridisch adviseur van de investeerders, Evan Spencer, sprak in een e-mail zijn optimisme uit over de uitkomst van de zaak. De op twee na rijkste persoon van Forbes, Elon Musk, is door investeerders beschuldigd van het opzettelijk opdrijven van de waarde van Dogecoin met meer dan 36.000% in twee jaar voordat de munt weer daalde.

Ze zeiden dat Musk miljarden dollars verdiende door te profiteren van degenen die in Dogecoin hadden geïnvesteerd, ondanks het feit dat hij wist dat de valuta waardeloos was. Beleggers noemden ook Musk’s weergave van een nep-financiële expert die Dogecoin “een hustle” noemde in de aflevering “Saturday Night Live” van NBC.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!