Deze altcoin is in èèn week met 81% gestegen

Een op Ethereum (ETH) gebaseerde gedecentraliseerde financiële (DeFi) altcoin is deze week met meer dan 82% gestegen, terwijl de meeste crypto-projecten zijwaarts bleven bewegen.

InSure DeFi (SURE) is een verzekerings-ecosysteem voor de blockchain-wereld dat gebruikers van DeFi, non-fungibele tokens (NFT’s) en metaverse-gaming helpt beschermen.

De inheemse token van het project, SURE, is op het moment van schrijven $0,00798 waard. De crypto asset, gerangschikt op nummer 182 op basis van marktkapitalisatie, is in de afgelopen week met 82,4% gestegen, in de afgelopen 30 dagen met 203,5% en sinds het begin van 2023 met meer dan 320%.

De in Hong Kong gevestigde crypto exchange Hotbit heeft de crypto asset maandag genoteerd. Vulkania, een crypto-dashboard en gegevensaggregatieplatform, heeft eerder deze maand een dashboard voor inSure gelanceerd. En O3 Labs, een gedecentraliseerde exchange (DEX), heeft SURE op 4 maart genoteerd.

Investeer nu €5000 gratis via Finst! Start vandaag nog >

InSure heeft als doel portefeuillebescherming te bieden aan DeFi-handelaren tegen oplichters en onverwachte verliezen. Zo legt de whitepaper van het project uit:

“Het project heeft tot doel een ecosysteem te creëren om de risico’s te verdelen, waarbij premies worden bepaald door een Dynamisch Prijzenmodel. Het kapitaal dat op elk moment vereist is om de risico’s te dekken, zal gebaseerd zijn op de marktprijs van SURE-tokens en de vraag vanuit de gemeenschap naar verzekering van de crypto-portefeuilles.

Er zal een gedecentraliseerd ondersteuningssysteem worden opgezet om alle verzekeringsclaims nauwgezet te verwerken en de lagen van inSureDAO-stemmers te implementeren om ervoor te zorgen dat frauduleuze claims worden afgewezen en alleen geldige claims worden gehonoreerd.”

Een shift in de cryptowereld

Het recente succes van InSure DeFi benadrukt de groeiende vraag naar verzekeringsdiensten in de cryptocurrency wereld, waar investeerders steeds meer op zoek zijn naar manieren om risico’s te verminderen die gepaard gaan met gedecentraliseerde financiën en andere blockchain-toepassingen.

De focus van het project op het bieden van portefeuillebescherming aan DeFi-handelaren is bijzonder relevant, omdat deze sector een significante groei heeft doorgemaakt en grote investeringen heeft aangetrokken, maar ook hoge risico’s met zich meebrengt vanwege de gedecentraliseerde aard en het potentieel voor frauduleuze activiteiten.

Door een gedecentraliseerde verzekeringsoplossing te bieden, speelt InSure DeFi in op een cruciale behoefte in de markt en kan het een belangrijke rol spelen in het vormgeven van de toekomst van DeFi en andere op blockchain gebaseerde industrieën.

Ondanks de enorme winsten van inSure dit jaar, blijft het nog steeds 93% lager dan zijn all-time high van $0,113970, die het begin 2021 bereikte.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!