ChatGPT-ontwikkelingen stoppen is een slecht idee, aldus Coinbase CEO Armstrong

Terwijl sommige prominente stemmen in de tech-industrie oproepen tot een tijdelijke pauze in de upgrades van ChatGPT, maakte de CEO van de grootste Amerikaanse crypto-exchange Coinbase duidelijk dat hij tegen de vertraging is. Brian Armstrong zei het volgende:

“Tel mij bij de mensen die denken dat dit een slecht idee is,” schreef Brian Armstrong in een recente tweet. “Er zijn geen ‘experts’ om dit probleem te beslechten, en veel uiteenlopende actoren zullen nooit akkoord gaan. Comités en bureaucratie zullen niets oplossen.”

De opmerkingen van Armstrong kwamen kort na de publicatie van een open brief waarin werd opgeroepen tot een moratorium van zes maanden op de ontwikkeling van kunstmatige intelligentie (AI) die krachtiger is dan GPT-4, de nieuwste iteratie van ChatGPT, een AI-chatbot gecreëerd door OpenAI.

De brief, die werd ondertekend door Twitter CEO Elon Musk, Apple mede-oprichter Steve Wozniak, Amerikaanse ondernemer en politicus Andrew Yang, en meer dan 1.700 andere ondertekenaars, stelt namelijk dat AI-systemen met menselijke intelligentie kunnen diepgaande risico’s vormen voor de samenleving en de mensheid. Ook betoogt het dat de focus van onderzoek en ontwikkeling van AI zou moeten liggen op het maken van bestaande systemen nauwkeuriger, veiliger, interpreteerbaarder, transparanter, robuuster, uitgelijnd, betrouwbaar en loyaal.

Brian Armstrong is het echter oneens en zei dat ‘zoals bij veel technologieën, er gevaren zijn, maar we moeten blijven voortgaan met vooruitgang omdat het goede het slechte overstijgt’. Hij voegde het onderstaande toe:

“Laat angst nooit vooruitgang stoppen en wees voorzichtig met iedereen die probeert de controle te krijgen in een centrale autoriteit.”

GPT (Generative Pre-trained Transformer) modellen, zoals ChatGPT, zijn ontworpen om menselijke taal te genereren en worden gebruikt in een breed scala aan toepassingen voor natuurlijke taalverwerking (NLP), waaronder chatbots, taalvertaling en content-creatie.

Ongeveer twee weken geleden werd GPT-4 uitgebracht, met verbeterde mogelijkheden op gebieden zoals geavanceerde redenering en complexe instructies. OpenAI beweert ook dat de tool meer creativiteit biedt. Hoewel AI-systemen de afgelopen maanden steeds meer aandacht krijgen, hebben hun groeiende populariteit ook zorgen opgewekt, waaronder ethische vraagstukken rond de rol van machines in menselijke communicatie en besluitvorming, evenals de mogelijke impact op werkgelegenheid en sociale ongelijkheid.

Er zijn ook zorgen dat software-ontwikkelaars ChatGPT kunnen gebruiken om misleidende prestatieclaims te maken. Het Center for AI and Digital Policy diende donderdag een formele klacht in bij de Amerikaanse Federal Trade Commission, waarin het OpenAI beschuldigde van schending van sectie vijf van de FTC-wet die zich richt op misleidende en oneerlijke praktijken.

Verdien uw eerste Bitcoin. Meld u aan en ontvang een bonus van $12. Een verwijzingsbonus tot $3.000!