Binance.US schort stortingen en opnames van BUSD via OCBS op

Te midden van de voortdurende onzekerheid rond de wereldwijde bankencrisis stopt de Amerikaanse dochteronderneming van Binance, Binance.US, enkele van haar diensten. Volgens het Binance.US-status-dashboard heeft de Amerikaanse crypto-exchange op 31 maart Binance USD (BUSD) stablecoin-pairings uitgeschakeld via het One Common Billing System (OCBS), dat een waarde heeft van $1,00.

De getroffen diensten omvatten BUSD crypto-stortingen en opnames, of het kopen, verkopen en converteren van crypto-opties, aldus de statusmelding. Binance.US heeft verklaard dat het bedrijf momenteel het probleem onderzoekt en dat de diensten ’tijdelijk zijn opgeschort’.

De OCBS- en BUSD-problemen bij Binance.US kwamen kort nadat het bedrijf bepaalde Amerikaanse dollar-stortingsdiensten op 30 maart had stopgezet. Volgens het dashboard heeft Binance.US tijdelijk Apple Pay- en Google Pay-stortingen opgeschort omdat het bedrijf ‘over de komende weken overgaat naar nieuwe bank- en betaaldienstverleners’.

Voor maximaal 5% van de klanten van Binance.US heeft het platform ook debitcard-stortingen stopgezet vanaf 30 maart 2023. Volgens de Amerikaanse tak van Binance wordt er hard gewerkt om alle diensten zo snel mogelijk te herstellen.

Het nieuws komt terwijl er juridische stappen van de Amerikaanse Commodity Futures Trading Commission (CFTC) worden ondernomen tegen Binance. Op 27 maart diende de CFTC namelijk een rechtszaak in tegen Binance en CEO Changpeng “CZ” Zhao voor vermeende handelsovertredingen, waarbij de exchange niet voldeed aan de nalevingsverplichtingen door zich niet bij de toezichthouder te registreren.

Binance.US werd gelanceerd in september 2019 en heeft haar hoofdkantoor in Californië. Het opereert als een aparte entiteit van Binance, die niet beschikbaar is voor Amerikaanse gebruikers vanwege lokale regelgeving.

Catherine Coley, de eerste CEO van Binance.US, heeft naar verluidt een voormalig federale aanklager en topfunctionaris bij de CFTC ingeschakeld om haar te vertegenwoordigen in het onderzoek van de Amerikaanse overheid naar Binance.US. Na haar vertrek bij Binance.US in juni 2021 is Coley stil gebleven over haar verblijfplaats in de media en heeft ze niets gepost op haar Twitter-account.

Verdien uw eerste Bitcoin. Meld u aan en ontvang een bonus van $12. Een verwijzingsbonus tot $3.000!