Coinbase CEO wil pro-crypto-beleidsmakers kiezen vanwege SEC-dreiging

De onzekerheid van de Amerikaanse crypto-wetgeving hebben voor ophef gezorgd bij verschillende bekende namen. De CEO van Ripple heeft gezegd dat er een uittocht van crypto-bedrijven uit de VS zal zijn, terwijl de CEO van Coinbase op zoek is naar verandering in het regime.

De CEO van Coinbase, Brian Armstrong, nam deel aan een Twitter Space om crypto-volgers op te roepen een politieke kracht te worden. De exchange staat onder druk van de SEC en ontving op woensdag 22 maart een Wells Notice. Armstrong gaf het onderstaande aan:

“Wat we gaan doen is inhoud publiceren waar mensen contact kunnen opnemen met hun congresleden, doneren aan pro-crypto-kandidaten, aanwezig zijn bij stadshuizen en je stem laten horen. We gaan pro-crypto-kandidaten in dit land kiezen om ervoor te zorgen dat ons succes verzekerd is.”

Het lijkt erop dat Armstrong het zat is om met regelgevers te redeneren. Coinbase heeft inmiddels verschillende stappen ondernomen om samen te werken met regelgevers, met name de SEC.

In een podcast van Bloomberg’s Odd Lots gaf Armstrong aan dat hij een ‘regelboek’ van de toezichthouder had gevraagd, maar er niets was ontvangen. Coinbase verzocht de SEC ook op 20 maart om staking-beloningen opnieuw te overwegen als effecten, maar ontving een dag later de Wells Notice.

Na de kennisgeving vroeg Coinbase om duidelijkheid over welke tokens als effecten werden beschouwd, maar de SEC weigerde het verzoek. Armstrong beweert bovendien dat het niet verrassend zou zijn als sommige regelgevers gewoon willen dat crypto verdwijnt.

Het lijkt erop dat Coinbase een nogal drastische koerswijziging heeft gemaakt na zijn omgang met de SEC de afgelopen jaren. In september 2020 schreef Armstrong een blogpost waarin hij beweerde dat de exchange geen steun zou moeten geven ‘voor bepaalde doelen of kandidaten die intern niet gerelateerd zijn aan onze missie, omdat het afleidt van onze missie’.

Sindsdien heeft Armstrong actief contact gehad met Amerikaanse wetgevers; Faryar Shirzad, de Chief Policy Officer van Coinbase en lanceerde een kiezer-registratieportaal als onderdeel van een initiatief voor crypto-beleidseducatie. Vorige maand lanceerde Coinbase een grassroots politieke campagne genaamd Crypto435 om pro-crypto-beleid te bevorderen.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!