Arbitrum (ARB) kondigt DAO en airdrop aan

De grootste rivaal van de Ethereum (ETH) layer-2 schaaloplossing Polygon (MATIC) heeft aangekondigd dat het zal overstappen naar een gedecentraliseerd bestuur en een aanzienlijk deel van zijn nieuwe native asset, ARB, zal airdroppen.

In een nieuwe blogpost beschrijven de ontwikkelaars van de ETH-schaaloplossing Arbitrum (ARB) de aanstaande plannen van het protocol om over te schakelen naar een zelfuitvoerende gedecentraliseerde autonome organisatie (DAO). Het gaf het volgende aan:

“Vandaag is de lancering van The Arbitrum Foundation en DAO Governance voor de netwerken Arbitrum One en Arbitrum Nova. Arbitrum is de eerste EVM [Ethereum Virtual Machine] roll-up-technologie geworden die de tweede fase van decentralisatie bereikt…

Het DAO-bestuur van Arbitrum voert zichzelf uit, wat betekent dat de stemmen van de DAO over on-chain-acties rechtstreeks de macht hebben om zijn on-chain-beslissingen uit te voeren, zonder te vertrouwen op een tussenpersoon om die beslissingen uit te voeren.”

De ontwikkelaars bespraken ook dat het volgende week (donderdag 23 maart) bijna 13% van de tokenvoorraad van het ecosysteem aan gebruikers zal airdroppen, en zeiden dat ze een speciaal puntensysteem hebben gemaakt, dat rekening houdt met een verscheidenheid aan statistieken, om te beslissen welke gebruikers de crypto-activa krijgen. Het zei hierover het volgende:

“Het Arbitrum-token is grotendeels eigendom van de gemeenschap (~56%). Van die gemeenschapstoewijzing zal 12,75% worden verdeeld in de Arbitrum Airdrop aanstaande donderdag 23 maart, op basis van gegevens die zijn genomen tijdens een snapshot op 6 februari 2023…

In de loop van de afgelopen maanden hebben The Arbitrum Foundation en Offchain Labs nauw samengewerkt met Nansen om geschiktheidscriteria te ontwerpen die de ARB-tokens eerlijk zouden verdelen onder een grote groep van echte Arbitrum-gebruikers.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!