Dit is het moment om in Bitcoin en goud te investeren, aldus Novogratz

Al bijna een jaar ondervindt de wereldwijde cryptocurrency-markt problemen. Van het FTX-debacle tot de LUNA-ramp, die in mei 2022 miljarden dollars aan investeerderskapitaal vernietigde. De recente sluitingen van drie in de Verenigde Staten gevestigde crypto-vriendelijke instellingen, waaronder Silvergate Capital Corp., Signature Bank en Silicon Valley Bank van SVB Financial Group, hebben de ineenstorting van de markt van vorig jaar verergerd.

Oprichter van Galaxy Digital Mike Novogratz benadrukte de problemen die momenteel de cryptocurrency-markt teisteren en zei dat de Amerikaanse economie een kredietcrisis doormaakt en als gevolg van de recente gebeurtenissen op een recessie lijkt af te stevenen. Hij beweerde echter dat dit het juiste moment is om long te gaan op Bitcoin (BTC) en goud. Hij zei het volgende:

“Als er ooit een tijd was om in Bitcoin en crypto te zijn, dit waarom het is gemaakt, in die zin dat regeringen te veel geld drukken wanneer de pijn te groot wordt, en dat zien we. In korte tijd is de informatie drastisch veranderd. De grondstoffenmarkt vertelt je, de oliemarkt vertelt je dat we op weg zijn naar een recessie.”

Volgens hem zullen de aandelen waarschijnlijk tijdelijk dalen voordat ze stijgen als gevolg van de veranderende houding van de Fed. Hij zei dat de recente daling van de prijs van grondstoffen, met name olie, een teken was dat de wereld en de Verenigde Staten in een recessie terechtkwamen.

Jerome Powell, het hoofd van de Federal Reserve, zou volgens Novogratz de rente binnenkort kunnen verlagen. Als gevolg hiervan kan er een substantiële psychologische verandering plaatsvinden die in het voordeel is van Bitcoin en Ethereum.

Novogratz uitte ook zijn bezorgdheid over de recente toestand van het banksysteem in de Verenigde Staten. Hij voorspelde dat, tenzij de Fed aanvullende maatregelen zou nemen om deposito’s te beschermen, individuen van hun fouten zouden leren en zouden overstappen naar vier of vijf grote bankinstellingen.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!