Bitcoin koers is nog niet klaar met stijgen, volgens analist

De veel gevolgde cryptocurrency-handelaar Kaleo heeft onlangs op Twitter gezegd dat de Bitcoin koers nog veel meer ruimte heeft om te groeien na het vormen van een bullish marktstructuur.

De pseudonieme analist vertelde zijn 563.800 volgers dat Bitcoin (BTC) waarschijnlijk verder zal stijgen en zijn diagonale weerstand op $27.000 zal testen. Wanneer dit gebeurt, voorspelt de analist een tijdelijke hertest voordat de koningsmunt verder stijgt. Hij tweette:

“Op zoek naar deze zet om door te gaan met het sturen naar de bovenste diagonale weerstand van dit bereik in de buurt van $27.000 voordat we een terugval zien.”

Kijkend naar zijn grafiek, voorspelt Kaleo dat Bitcoin in april ongeveer $40.000 zal bereiken, een stijging van meer dan 54% ten opzichte van de huidige waarde.

Geschiedenis herhaalt zichzelf?

De analist ging verder met stellen dat de prijsactie van Bitcoin vergelijkbaar is met de rally van half februari toen de koningsmunt nieuwe range highs binnenging. Hij zei het volgende hierover:

“De huidige PA (prijsactie) doet ongelooflijk denken aan de rally van midden februari die nieuwe reekshoogtes vestigde.”

Voorzichtigheid wel geboden

Kaleo waarschuwde echter beleggers wel voor prijsvolatiliteit in verband met de ochtendpublicatie op 14 maart van de laatste gegevens over de consumentenprijsindex (CPI), die vaak wordt geïnterpreteerd als een indicator of de Federal Reserve agressief zal blijven om de inflatie naar beneden te halen.

“Hoe dan ook – ik zou nog steeds voorzichtig zijn in de aanloop naar de CPI-afdruk van morgen. Verwachten dat de prijs hoger zal worden, maar verwachten dat de typische extreme volatiliteit ernaast zal plaatsvinden.”

Met de publicatie van de CPI-gegevens, die tekenen van afkoeling van de inflatie vertoonden, bevestigde Kaleo zijn prijsvoorspelling opnieuw. Hij zei het volgende:

“RECHT NAAR WEERSTAND MET NIEUWE RANGE HIGHS. NIET SLECHT.”

Kaleo waarschuwde investeerders echter ook dat het onwaarschijnlijk is dat altcoins in 2023 beter zullen presteren dan Bitcoin. Hij gaf dan ook aan dat je niet te lang vast moet houden aan je altcoins, aangezien er, volgens hem, momenteel meer winst te behalen valt met de nummer één cryptocurrency op basis van marktkapitalisatie.