Rechter roept SEC terug in faillissementszaak van Voyager Digital

Een rechter in het zuidelijke district van New York heeft onlangs aangegeven dat hij zal voorkomen dat de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) zich bemoeit met een faillissementszaak in de cryptomarkt.

Rechter Michael Wiles zei dat hij de toezichthouder niet zal toestaan om leidinggevenden en adviseurs te straffen die werken aan voorstellen om een ​​nieuwe token te creëren dat klanten zou helpen terugbetalen, meldt Bloomberg.

De SEC heeft begin dit jaar bezwaar gemaakt tegen de faillissementsprocedure voor de omstreden cryptogeldschieter Voyager Digital, die klanten zou helpen terugbetalen die zijn getroffen door de ineenstorting van de geldschieter.

Rechter Michael Wiles zei aanvankelijk dat hij details nodig had over waarom de SEC bezwaar maakt en waarom het heeft besloten “iedereen te stoppen” met weinig tot geen uitleg over zijn zorgen.

In de nieuwe uitspraak besloot rechter Wiles echter dat het standpunt van de SEC niets anders dan schade zou aanrichten, waardoor er “een zwaard boven de hoofden hangt van iedereen die deze transactie gaat doen”.

De rechter veroordeelde de inmenging van de SEC en vroeg: “Hoe kan een faillissementszaak of een gerechtelijke procedure functioneren met dat soort suggesties?”

De faillissementsprocedure komt voort uit de overname door Binance.US van meer dan $1 miljard aan activa van Voyager, een deal die werd ondertekend nadat de plannen van FTX om de activa te verwerven verdampten.

Rechter Wiles zei dat de SEC in de toekomst de pogingen van Binance.US of Voyager om daadwerkelijk een faillissementstoken uit te geven, kan vervolgen.

Maar hij zei dat het ronduit verkeerd zou zijn om individuen te straffen voor het werken aan hun voorstellen in de rechtbank.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!