Binance.US heeft “het hoogste en beste bod” uitgebracht op de activa van Voyager Digital

De Amerikaanse entiteit van Binance, Binance.US, heeft “het hoogste en beste bod” uitgebracht op de activa van Voyager Digital, de onlangs ter ziele gegane crypto-broker die hoge rentetarieven bood en handelde in meer dan 50 verschillende cryptocurrencies.

Het totale bedrag is ongeveer $1,022 miljard, inclusief de crypto-portfolio van laatstgenoemde firma (ter waarde van naar schatting $1,002 miljard) en “extra vergoeding gelijk aan $20 miljoen aan incrementele waarde”, aldus de aankondiging.

De aankondiging van vandaag heeft Binance.US geïdentificeerd als de winnende bieder, maar de deal zal pas officieel worden uitgevoerd als de faillissementsrechtbank het verzoek van Voyager om dit te doen op 5 januari goedkeurt.

In de faillissementsaanvraag identificeerde het bedrijf meer dan 100.000 schuldeisers. Met het bod van Binance.US zijn crediteuren nu een stap dichter bij het terugzien van een deel van hun geld. De president en CEO van Binance.US tweette het volgende:

“We hopen dat onze selectie een einde maakt aan een pijnlijk faillissementsproces waarbij klanten er op oneerlijke wijze in werden meegesleurd, buiten hun schuld. Ons doel is simpel: geef gebruikers hun cryptocurrency terug op de snelst mogelijke tijdlijn.”

Hij zei ook dat zodra de deal is afgerond, “Voyager-gebruikers eindelijk toegang zullen hebben tot hun digitale activa op het Binance.US-platform.”

Voyager vroeg in juli faillissement aan, daarbij verwijzend naar de blootstelling aan Three Arrows Capital (3AC) en aansluiting bij een lange lijst van cryptobedrijven die eerder dit jaar instortten. De katalysator voor de golf van faillissementen was de ineenstorting van het cryptoproject Terra (LUNA) en zijn algoritmische stablecoin UST in mei.

Voorafgaand aan de implosie vorige maand, was cryptocurrency-beurs FTX naar verluidt ook in de biedingsrace geweest voor de activa van Voyager. In september bracht Voyager zelfs een soortgelijke aankondiging uit waarin het bod van FTX.US werd geïdentificeerd als “het hoogste en beste bod voor zijn activa”. De ineenstorting van het imperium van Sam Bankman-Fried veranderde die plannen echter.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!