Wat is Rocket Pool (RPL)?

Rocket Pool is een decentraal netwerk dat bedoeld is om deelname aan Ethereum 2.0 te vereenvoudigen. Ethereum 2.0 is de volgende versie van Ethereum, die de overstap maakt van het Proof of Work (PoW) consensusmechanisme naar Proof of Stake (PoS).

Barrières wegnemen

Het PoS-mechanisme vereist dat deelnemers “inzetten” of “staken” om deel te nemen aan het validatieproces van transacties en het beveiligen van het netwerk. Het inzetten van Ether is echter een complex en risicovol proces dat beperkt is tot technisch onderlegde gebruikers met grote hoeveelheden Ether.

Rocket Pool wil deze barrières wegnemen door het creëren van een gedecentraliseerd netwerk van validators en inzetters, zodat gebruikers eenvoudig Ether kunnen inzetten zonder grote hoeveelheden te hoeven kopen of technische kennis te hebben.

Validators en stakers

Het Rocket Pool-netwerk bestaat uit twee soorten gebruikers: validators en stakers (inzetters). Validators zijn verantwoordelijk voor het valideren van transacties en het beveiligen van het netwerk. Inzetters zetten Ether in om deel te nemen aan het netwerk en delen in de beloningen die worden uitgekeerd aan validators.

Inzetters hoeven geen technische kennis te hebben of grote hoeveelheden Ether te bezitten om deel te nemen aan het Rocket Pool-netwerk. In plaats daarvan kunnen ze gebruikmaken van de Rocket Pool Smart Node-software, die een eenvoudige interface biedt voor het inzetten van Ether.

Validators daarentegen moeten een technisch onderlegde gebruiker zijn met ervaring in het valideren van transacties en het beveiligen van netwerken. Ze moeten een bepaalde hoeveelheid Ether inzetten als onderpand en worden beloond met Ether voor het valideren van transacties en het beveiligen van het netwerk.

Het Rocket Pool-netwerk gebruikt smart contracts om inzetters en validators samen te brengen en om de beloningen te verdelen. smart contracts zijn zelfuitvoerende contracten die automatisch werken zonder menselijke tussenkomst.

Conclusie

Rocket Pool is een innovatief project dat deelname aan Ethereum 2.0 vereenvoudigt en democratiseert. Het biedt een toegankelijke manier voor gebruikers om Ether in te zetten en te delen in de beloningen van het netwerk, terwijl het ook zorgt voor de beveiliging en decentralisatie van het Ethereum-netwerk.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!