Hoe lanceer je een eigen crypto currency?

Zelfs als je niet handig bent met programmeren kun je je eigen crypto currency maken. Er zijn diverse blockchain-platforms zoals, Ethereum, Hyperledger Fabric en R3 Corda, waarop je je eigen valuta kunt maken. Wil jij een eigen crypto currency maken, je eigen digitale munteenheid? Dan moet je op de volgende dingen letten.

Goede reputatie

Met geld is het heel erg belangrijk dat je betrouwbaar bent voor anderen. Wil je een digitale munteenheid lanceren? Dan heb je dus een vog nodig. Dit is een verklaring van goed gedrag. Met een vog toon je aan dat je gedrag de functie niet in de weg staat. Zo heb je bijvoorbeeld voor het werk als verpleegkundige ook een vog nodig.

Programmeerkennis?

In tegenstelling tot wat je denkt is het niet per se nodig dat je programmeerkennis hebt. Als je echter niet afhankelijk zijn van platforms en je eigen blockchain wil bouwen, dan natuurlijk wel. Het kan zijn dat een platform beperkingen heeft bijvoorbeeld qua functionaliteiten. In dat geval moet je de juiste training volgen en goed kunnen programmeren. Je moet het hele blockchain begrip goed begrijpen.

Welke platformen zijn er zoal? Dat zijn bijvoorbeeld: Ethereum, hyperledger Fabric, R3 Corda, EOS, NEM, Waves, BitShares, Komodo, Qtum, Cardano, NEO, TRON en IOTA.

Het voordeel van het gebruik maken van een platform is dat het eenvoudig is. Wat gegevens invullen, zoals de naam voor de munt en het opgeven van de hoeveelheid munten en het is klaar. Het voordeel hiervan is dat de munt veiliger is en mensen het vermoedelijk ook sneller als betrouwbaar ervaren.

Te doorlopen stappen

Zelf aan de slag? Dan zijn hier in vogelvlucht de belangrijkste te nemen stappen:

Ten eerste moet je een eigen token maken. Daarvoor heb je een zogenaamde BNB (Binance Coin) nodig. Hiervoor moet je een eigen account op Binance aanvragen. Vervolgens kun je via ‘Markets’ naar ‘Spot Markets’ en naar ‘BTC’. Voor het kopen van een BNB.

Daarna moet je Trust Wallet downloaden via Google Play of de App Store. Dit kan dus gewoon via je smartphone. Vervolgens moet je BNB verzenden in de BNB Wallet in Trust Wallet. Vervolgens moet je BNB tokens in Trust Wallet omzetten op een Binance Smart Chain adres. Dit is op het BEP20 netwerk.

Hierna met je de webbrowser-extensie MetaMask installeren. Dit is om de token te maken, voor het verbinden van de wallet met de gedecentraliseerde applicaties. Daarna kun je de Binance Smart Chain instellen op MetaMask en vervolgens een eigen token maken op de Binance Smart Chain. Als dit is gebeurd kun je de token toevoegen aan cryptobeurs PancakeSwap. En zie daar: je eigen digitale munt.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!