Econoom verwacht Bitcoin stijging van 52% in 2023

De veel gevolgde econoom en cryptohandelaar Alex Kruger heeft onlangs op Twitter zijn optimistische sentiment geuit over Bitcoin (BTC), waarbij hij aangaf dat de koningsmunt in 2023 flink zou kunnen stijgen.

Kruger vertelde zijn ruim 150.000 volgers dat de Bitcoin koers tot $35.000 zou kunnen stijgen, een sprong van ongeveer 52% ten opzichte van de huidige niveaus, voordat er een correctie plaatsvindt. Hij gaf aan dat zo’n stijging in lijn zou zijn met hoe markten normaal werken:

“Door $30.000 heen breken en dan terugtrekken zou een normale marktdynamiek zijn. Markten hebben de neiging om belangrijke niveaus te overlopen, stops te activeren, sukkels binnen te halen en ze vervolgens weg te spoelen. En $30.000 – $35.000 lijkt heel goed te doen.”

Gevraagd of Bitcoin dit jaar na zijn sterke stijging zou kunnen dalen tot tussen $19.000 en $20.000, zei Kruger dat het waarschijnlijk is, maar merkte op dat $23.000 waarschijnlijker is. Hij gaf het volgende aan:

“Jazeker. Het is nog steeds kort dag om niet waarschijnlijk te zijn. Maar ik gok er momenteel niet op. Ik verwachtte consolidatie rond de $23.000, daarna hoger. Trouwens, $23.000 of $19.000 maakt niet veel uit, tenzij je groot speelt of alt speelt.”

De econoom gaf ook aan dat zwakke winstprognoses van beursgenoteerde bedrijven waarschijnlijk niet zullen leiden tot een prijsdaling voor Bitcoin, aangezien aandelen en digitale activa momenteel een zwakke correlatie hebben.

Kruger sloot echter af met stellen dat het Federal Open Market Committee (FOMC), dat voorstander blijft van het verhogen van de rentetarieven en andere verkrappende maatregelen van het monetair beleid, waarschijnlijk van invloed zal zijn op cryptomarkten, eraan toevoegend dat wat er tijdens de volgende Fed-vergadering zal gebeuren nog steeds gissen is. Hij gaf het volgende aan:

“Een daling van de winst is niet mijn basisscenario en [kijkend] naar de meeste grote bewegingen in crypto, gaan ze niet langer samen met aandelen… Correlatie is er nog steeds, maar is goed voor een klein deel van de prijsactie. Een zeer agressieve FOMC zou het kunnen doen, maar de volgende FOMC lijkt me een toss.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!