VN gaat samenwerken met VeChain op het gebied van duurzaamheid

De VeChain (VET) blockchain boekt gestage vooruitgang in de richting van zijn doel om een centraal component te zijn van duurzaamheid in de wereld. Zo maakte de VeChain Foundation op 25 januari namelijk bekend dat de VeChain-blockchain gebruikt zal worden om de 17 duurzame ontwikkelingsdoelen (SDG’s) van de Verenigde Naties (VN) te bereiken.

In een begeleidende blogpost benadrukt de VeChain Foundation de positieve effecten op de samenleving die worden veroorzaakt door de digitale ecosystemen die zij creëert met de nadruk op duurzaamheid. Dit komt door het feit dat het nieuwe toepassingen voor gegevens creëert en gunstige sociale gevolgen voor iedereen bevordert.

De doelstellingen voor duurzame ontwikkeling die door de Verenigde Naties zijn opgesteld, omvatten een breed scala aan kwesties die verband houden met milieubehoud. Deze omvatten onder meer kwesties als armoede en honger, maar ook gezondheid, onderwijs, schoon water en sanitaire voorzieningen, schone energie, goede werkgelegenheid en economische ontwikkeling, duurzame steden en verantwoord consumentisme.

De geavanceerde duurzaamheidsoplossing van VeChain

De VeChain Foundation beweert dat VeChain blockchain-oplossingen al heeft ontwikkeld en verder ontwikkelt om deze kritieke duurzaamheidsuitdagingen op te lossen. Ethische inkoop, gezondheidszorg en economische empowerment zijn slechts enkele van de gebieden die kunnen profiteren van de blockchain-technologie van VeChain.

Deze op VeChain gebaseerde initiatieven hebben de beschikbaarheid van onveranderlijke gegevens over herkomst, transport en authenticiteit voor bedrijven, regelgevers en consumenten over de hele wereld mogelijk gemaakt. Zodoende heeft VeChain ook besloten APAC Provenance Council te steunen.

VET koers stijgt door het nieuws

Naar aanleiding van het nieuws wisselt VeChain momenteel van eigenaar voor $0,02378 in de afgelopen 24 uur, een stijging van 6,78%. In de afgelopen week is VET nog eens met 18,12% gestegen tot een totale marktkapitalisatie van $1,7 miljard.

Nieuwsgierig naar ander Vechain nieuws? Lees dan hier verder.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!