VeChain, Mastercard en Alipay voegen zich bij APAC Provenance Council

Er is goed nieuws voor de VeChain-fans. Het crypto-project heeft bekendgemaakt dat het de nieuwe APAC Provenance Council gaat steunen. VeChain voegt zich hierdoor bij grote namen zoals Mastercard en Alipay.

VeChain voegt zich bij APAC Provenance Council

VeChain, Mastercard en Alipay behoren tot de ‘heavy hitters’ die de nieuwe APAC Provenance Council steunen, en al miljoenen heeft veiliggesteld voor supply chain tracking en financiering van pilots in de regio Azië-Pacific.

Het consortium zal uitgebreide oplossingen bieden voor het authenticeren en volgen van voedsel, wijn en andere producten, met behulp van blockchain technologie. Het zal zich in het bijzonder gaan concentreren op de export, ter waarde van $76 miljard, van Australië naar China.

Supply chain tracking was een belangrijk gebruiksscenario dat werd geïdentificeerd in de recente National Blockchain Roadmap van de Australische regering. Het aandeel van Australië, in de waarde van de export naar China, bereikte vorig jaar een record van 38%. Dit is meer dan elk ander land.

Handelsfinanciering wordt verleend door Mastercard buiten China en Alipay Australië voor goederen die naar China gaan. Producten kunnen worden gevolgd door de blockchain van VeChain of Mastercard Provenance als het permissioned grootboek.

APAC Provenance Council

Wat is het voordeel van blockchain in de supply chain?

Een uniek verkoopargument van blockchain in deze industrie is om “mijlpaal” -betalingen aan verschillende partijen mogelijk te maken, terwijl zendingen zich door de toeleveringsketen verplaatsen.

Zo kan bijvoorbeeld 30% automatisch worden betaald wanneer de blockchain een douane-inklaring in Australië registreert, nog eens 30% wanneer deze de douane in China bereikt en de overige 40% bij levering. Directe betalingen kunnen worden gedaan met krediet aan een digitale portemonnee, in plaats van het te moeten wachten tot de rekeningen een maand later zijn vereffend.

David Inderias, de mede-oprichter en CEO van Fresh Supply Co. en een belangrijk persoon achter de Provenance Council, zei:

“[We bieden] de mogelijkheid om betalingen onmiddellijk te financieren en te vergemakkelijken. We kunnen onze klanten sneller laten betalen, dus dat betekent betalen met krediet. De ruilvoorwaarden zijn doorgaans de ontvangst plus 30 dagen, dus het is een erg goede ontwikkeling voor veel van onze klanten die nu direct kunnen worden betaald.

Dus wat we zeggen is dat we B2B, extreem grote facturen nemen en ze gedurende 30 dagen op korte termijn krediet verstrekken. Zodat u uw geld kunt behouden, zodat u meer werkkapitaal heeft.

Als ik een koper ben, zoals Alibaba, hoef ik geen echt geld te gebruiken, ik kan krediet gebruiken, zolang ik maar binnen 30 dagen betaal. En het voordeel daarvan is dat de producent snel wordt betaald.”

CEO van VeChain, Sunny Lu, zei:

“De implementatie van blockchain technologie draagt ​​zeker bij tot het bufferen van de onmiddellijke economische gevolgen van de pandemie voor bedrijven, en het zal de productiviteit helpen verbeteren door meer middelen en groeikansen te ontketenen.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!