Advocaat voorspelt dat Ripple bestuursleden hun rechtszaken gaan winnen

John Deaton, oprichter van CryptoLaw en een liefhebber van blockchain, voorspelt dat de SEC niet succesvol zal zijn in het pleiten voor een kort geding over de vraag of Ripple-CEO Brad Garlinghouse en medeoprichter Chris Larsen nalatig hebben gehandeld door niet te begrijpen dat XRP eigenlijk gecategoriseerd was als een effect.

Deaton zijn overtuiging is gebaseerd op een enkele onbetwistbare waarheid: Brad Garlinghouse van Ripple had drie ontmoetingen met de SEC en nooit werd een keer gesuggereerd dat XRP een effect was. Deaton zei het volgende:

“Het feit dat BG (Brad Garlinghouse) 3X met de SEC heeft gesproken en nooit één keer hebben gezegd ‘XRP is een effect’ is het bewijs dat een redelijke jury zou kunnen concluderen dat hij niet roekeloos was.”

In december 2020 nam de SEC juridische stappen tegen Ripple’s CEO Bradley Garlinghouse en medeoprichter Christian Larsen omdat ze feiten zouden hebben genegeerd die XRP zouden hebben geclassificeerd als een ongeregistreerde verkoop van effecten. Als gevolg van hun vermeende nalatigheid spande de SEC een rechtszaak tegen hen aan.

Deaton dook in de feiten ter verdediging van Ripple’s bestuursleden die door de SEC van roekeloosheid worden beschuldigd. In een reeks tweets presenteerde hij verschillende feiten, waaronder dat Ripple medeoprichter Chris Larsen in 2013 met de SEC en CFTC en andere instanties besprak hoe XRP te gebruiken om wereldwijde financiële systemen te revolutioneren. Nadat deze stap openbaar was gemaakt, classificeerden zowel USGAO als FinCEN XRP als een “virtuele valuta” in respectievelijk 2014 en 2015 met het DOJ dat kort daarna volgde.

Hij is er dan ook vast van overtuigd dat als er in deze zaak een vonnis wordt uitgesproken, dit zeker ten goede zal komen aan de Ripple-managers, aangezien geen enkel jurylid met recht kan beweren dat zij onoplettend waren.

Gisteren plaatsten wij nog een artikel over het feit dat Garlinghouse aangaf dat hij niet verwacht dat de rechtszaak tussen Ripple en de SEC zal eindigen in een schikking. Hij gaf tevens aan dat hij denkt dat de rechtszaak binnen enkele maanden tot zijn conclusie zal komen.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!