Cardano-ontwikkelaars onthullen nieuwe toolkit voor sidechains

Input Output Global (IOG), het ontwikkelingsbedrijf achter Cardano (ADA), kondigde in een nieuwe blogpost de lancering aan van een nieuwe toolkit die het bouwen van sidechains voor het Cardano-netwerk mogelijk maakt. Het gaf aan dat ontwikkelaars met de toolkit Ethereum virtual machine (EVM)-compatibele ketens kunnen bouwen met hun eigen consensusalgoritme en functies. Het gaf het volgende aan:

“Met behulp van de toolkit hebben ze een Ethereum virtual machine (EVM)-compatibel sidechain openbaar testnet gebouwd als een proof of concept. Sidechains maken Cardano uitbreidbaar en beter schaalbaar zonder de stabiliteit of veiligheid van de hoofdketen in gevaar te brengen.”

De toolkit wordt geleverd met een technisch specificatiedocument met een inleiding en gids voor Cardano-sidechains en is ontworpen met het oog op ontwikkelaars. Het is bedoeld om ontwikkelaars in staat te stellen belangrijke taken uit te voeren, zoals het verplaatsen van gegevens en activa tussen de hoofdketen en aangepaste sidechains, en het beveiligen van sidechain-lanceringen en kleinere ketens. Met de toolkit kunnen ontwikkelaars ook experimenteren, incuberen en onderzoeken.

Volgens IOG is de gemakkelijke ontwikkeling van sidechains een van de belangrijkste componenten die kunnen helpen om de massale acceptatie van Cardano te stimuleren. Het beschreef het als volgt:

“Sidechains-ontwikkeling maakt de weg vrij voor massale acceptatie van Cardano door een veel hogere doorvoer mogelijk te maken zonder vermindering van decentralisatie of beveiliging. Blockchain-ontwikkelaars kunnen gemakkelijker aangepaste sidechains maken. Uiteindelijk hoopt IOG een familie van Cardano-sidechains en partnerchains te zien ontstaan.”

IOG zei dat de nieuwe toolkit deze maand voor het publiek zal worden vrijgegeven, waardoor de gemeenschap gedecentraliseerde applicaties (DApps) kan implementeren, smart contracts kan maken en tokens kan overdragen tussen de testomgevingketens. Het zei het onderstaande:

“Er zijn tal van verbeteringen die kunnen worden aangebracht en er zijn veel verschillende manieren om een ​​sidechain te runnen. We hopen echter dat wat we intern bij IOG hebben ontwikkeld, een kernset van mogelijkheden zal bieden en een stevige basis zal leggen voor het bouwen van een set tools en het maken van verdere verbeteringen in samenwerking met de gemeenschap.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!