Advocaat denkt dat Ripple de rechtszaak gaat winnen

De bekende advocaat, die zich gespecialiseerd heeft in cryptocurrencies, Jeremy Hogan heeft in een nieuwe video aangegeven dat hij een volledige en totale overwinning voor Ripple op de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) verwacht

Volgens Hogan zullen er twee factoren aan grondslag liggen voor deze uitkomst. De juridisch expert zei dat Ripple ten eerste geen wettelijke verplichting had jegens kopers van XRP nadat de verkoop plaatsvond.

Hogan haalde een amicusbrief aan die is ingediend door de crypto-gerichte investeringsmaatschappij Paradigm Operations om zijn standpunt te ondersteunen. Hij gaf het volgende aan:

“In het kort van [Paradigm] citeert het naar het werk van een van zijn advocatenkantoren… Ze beoordeelden 266 juridische beslissingen met betrekking tot schendingen van effecten, en in hun briefing op pagina twee staat:

‘Een uitgebreide analyse van het federale recht en het beroepsrecht onthult dat er geen autoriteit bestaat om de poging van de SEC te ondersteunen om de Howey-analyse van een investeringscontracttransactie om te zetten in een conclusie over de onderliggende waarde. In elke aanvraag van Howey waar een investeringscontract werd gevonden, was er een identificeerbare juridische relatie tussen een ogenschijnlijke emittent en de investeerder die investeringskapitaal verstrekte.’

Het bewijs is duidelijk in de Ripple-zaak dat er geen voortdurende juridische relatie is tussen Ripple- en XRP-kopers. Die is er gewoon niet, en de SEC heeft dat probleem niet aangepakt.”

Hogan benadrukte vervolgens dat de wet een ‘investeringscontract’ vereist en geen ‘verkoopcontract’. De advocaat merkt op dat Ripple XRP heeft verkocht zonder enige juridische belofte om verder iets te doen, wat de verkoop van een actief is en geen effect.

Vervolgens richtte Hogan zich op de tweede pijler van de Howey-test, die stelt dat er sprake is van een investeringscontract als er sprake is van een gemeenschappelijke onderneming. Volgens hem heeft de SEC drie grote problemen op dit gebied. Hij beschreef het als volgt:

“Ten eerste, hoe kan een koper redelijkerwijs op Ripple hebben vertrouwd om de prijs van XRP te verhogen terwijl Ripple geen verplichtingen na de verkoop jegens hen had? Het is alsof je een Tesla koopt en vervolgens Elon Musk aanklaagt als het niet in waarde stijgt…

Het tweede probleem dat de SEC heeft, is dat Ripple, via advocaat John Deaton, honderden beëdigde verklaringen heeft ingediend van echte XRP-houders, waarvan velen aangaven nog nooit van Ripple hebben gehoord toen ze XRP kochten.

En ten derde, terwijl de SEC blijkbaar zijn getuige-deskundige heeft verlaten over de vraag of de inspanningen van Ripple enig effect hadden op de prijs van XRP, is de analyse van de getuige-deskundige van Ripple dat voor het grootste deel en vooral sinds 2018… de prijs van XRP beweegt gebaseerd op de cryptomarkt, synchroon, en het beweegt niet echt mee met zakelijke bewegingen die Ripple maakt.”

Al met al, denkt de expert dat het voor Ripple een duidelijke overwinning wordt, terwijl anderen hier nog wel hun twijfels over hebben. Wat denken jullie echter? Laat het ons weten op onze socials!

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!