Mercedes F1 verwijdert FTX van auto

De in problemen verkerende cryptocurrency-beurs FTX heeft veel geld uitgegeven aan sportsponsoring, en we beginnen de gevolgen van die deals te zien terwijl het bedrijf instort. Zo kondigde het populaire Formule 1-team Mercedes-AMG Petronas dat het zijn FTX-sponsorovereenkomst opgeschort heeft.

Gisteren, voordat FTX zijn faillissementsaanvraag voor Chapter 11 aankondigde, vertelde een woordvoerder van het Mercedes-AMG Petronas-team aan The Wall Street Journal dat het de deal zou pauzeren “als een eerste stap” omdat het de gevolgen van de ontrafeling van FTX evalueert.

Het team zal de FTX-branding van zijn auto verwijderen voor de Grand Prix van São Paulo dit weekend in Brazilië. Op donderdag zei het team dat het van plan was om de branding dit weekend te behouden voor de voorlaatste race van het seizoen. Vandaag veranderde het echter van gedachten. Het gaf het volgende aan:

“Het bedrijf zal vanaf dit weekend niet meer op onze raceauto en andere merkproducten verschijnen. We zullen de situatie nauwlettend blijven volgen terwijl deze zich ontwikkelt.”

FTX is tevens al verwijderd van de partnerspagina op de website van het team en de vorige link die de FTX-deal benadrukt, is nu verbroken. Op het moment van publicatie verschijnt het logo van de beurs echter nog steeds onderaan de website.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!