Bitcoin koers is dichtbij zijn bodem, aldus analist

De cryptostrateeg die vorig jaar het einde van de Bitcoin-bullmarkt voorspelde, heeft in een recente tweet de opkomst van een nieuwe trend voor de Bitcoin koers voorspeld.

De pseudonieme analist Pentoshi vertelde zijn 656.200 Twitter-volgers dat hij gelooft dat de bodem dichtbij is voor Bitcoin. Hij benadrukte echter dat een Bitcoin-bodem zich niet noodzakelijkerwijs vertaalt in de geboorte van een nieuwe bull-cyclus. Hij tweette:

“Hoewel de BTC-bodem dichtbij is, is het onwaarschijnlijk dat het tijdsaspect dichtbij is. Tijd is het meest waardevolle bezit dat we hebben. De kans is groot dat we waarschijnlijk een groot deel ervan zijdelings door zullen brengen.”

Als we naar de grafiek van Pentoshi kijken, lijkt hij het einde van de jarenlange downtrend van Bitcoin te voorspellen, aangezien hij de Bitcoin koers de komende maanden zijwaarts ziet bewegen.

Volgens de analist komt zijn voorspelling voort uit het feit dat de katalysatoren die de vorige bullmarkt van Bitcoin in gang hebben gezet, nu verdwenen zijn. Hij vervolgde met:

“We moeten ons afvragen welke omstandigheden hebben geleid tot de laatste bullmarkt? Bestaan ​​die omstandigheden nu of zullen ze weer in zulke extremen voorkomen? De hele wereld zit op slot met stimuleringsmaatregelen, kwantitatieve versoepeling, rentes negatief of nul, ‘leningen’ van het programma ter bescherming van het salaris, $120 miljard per maand aan accommodatie van de Fed.

Dus hoewel het populair is om wekelijks bodem te noemen en te zeggen dat bodem wekelijks dichtbij is, is er niet veel om dat te ondersteunen, althans op de tijdas. Alleen de prijsas, $69.000 tot $16.000, er is geen genie voor nodig om te beseffen dat we dichter bij een bodem zijn.”

Pentoshi gaf vervolgens aan dat de hoeveelheid tijd die Bitcoin aan consolidatie besteedt waarschijnlijk zal worden bepaald door veranderingen in het macrolandschap. Hij sloot af met:

“De dingen die tot een snellere verandering zouden kunnen leiden, zijn een verandering in de wereldwijde financiële omstandigheden. Als dat gebeurt, maakt het kopen van de bodem niet echt uit, omdat je TIJD + prijs aan je kant hebt, zoals TRENDS vaak de laatste jaren. Wat er toe zal hebben gedaan, is dat je het droge poeder had.”