Dit evenement zal ons uit de bearmarkt trekken, aldus Kraken-CEO

De bekende crypto-veteraan en CEO van Kraken, Jesse Powell, is in een nieuw interview met de Bankless-podcast dieper ingegaan op de toestand van de cryptomarkt na de ineenstorting van FTX en sprak zijn voorspelling uit over wat de markt uit de bearmarkt zal duwen.

Tijdens het interview gaf Powell aan dat de miljarden dollars die zijn verdwenen de reputatie van de markt flinke schade hebben toegebracht. Hierdoor heeft de industrie tijd nodig om te herstellen van het FTX-debacle.

De oprichter van Kraken voorspelde dat de volgende Bitcoin (BTC) halvering, die waarschijnlijk ergens in de eerste helft van 2024 jaar zal plaatsvinden, de volgende bullish katalysator voor de cryptomarkt zou kunnen zijn. Hij zei het volgende:

“Het is gewoon een enorme klap om $10 miljard aan kapitaal van deze industrie te verliezen. Om dat gewoon te laten stelen… dat had geweldige dingen kunnen opleveren en deze industrie vooruit kunnen helpen. Dus dat zal even duren om van te herstellen.

Het is duidelijk dat de prijzen als gevolg van dit alles ook onder druk staan, dus ik denk dat we een nog diepere bearmarktwinter ingaan. Het kan langdurig zijn, we hebben pas in maart 2024 weer een Bitcoin halving. Het zal nog even duren, en ik denk dat dat het volgende soort grote evenement is dat ervoor zou kunnen zorgen dat we uit een bearmarkt stuiteren.”

Powell gaf aan dat slechte acteurs en ongelukkige gebeurtenissen crypto zullen blijven overkomen, maar dat hij optimistisch blijft over de lange termijn vooruitzichten van de industrie. Hij zei het onderstaande:

“Ik denk dat het helaas hetzelfde verhaal is als voor de industrie in de afgelopen 11 jaar dat ik er in zit, namelijk dat we deze heuvel op moeten blijven marcheren, misschien moeten we deze heuvel op sprinten om wat terrein te herwinnen. Maar dit is een oorlog en het is een marathon, en ik denk niet dat we als industrie op onze lauweren kunnen rusten.

Ik denk dat er slechte acteurs zullen blijven komen die we eruit moeten zien te krijgen. Er zullen klappen blijven vallen tegen de industrie en er zullen misleidende informatie zijn. Uiteindelijk denk ik dat we ons moeten herinneren waarom crypto hier in de eerste plaats is, en dat is om Bitcoin en financiële vrijheid in feite aan de hele wereld te leveren.”