Ripple-CEO kondigt grote mijlpaal aan voor XRP

Ondanks de huidige cryptowinter, houdt het bekende blockchain-bedrijf Ripple Labs zijn Swell Global conferentie in Londen, waar het een aantal belangrijke mijlpalen aankondigde.

Op de eerste dag van de conferentie sprak CEO Brad Garlinghouse over alle recente vooruitgang die is geboekt. Hij gaf aan dat de crypto-industrie sterker zal zijn als ze zich blijft richten op transparantie en vertrouwen. Hij ging verder met aangeven dat Ripple een leider is op dit gebied.

Ripple blijft aan de weg timmeren

De toespraak van de CEO richtte zich op de ongelooflijke vooruitgang en aankondigingen die het fintech bedrijf alleen al in de afgelopen week heeft gedaan. Tot nu toe is er voor $30 miljard aan betalingen verwerkt via RippleNet – zowel fiat valuta’s als cryptocurrencies.

Daarnaast kondigde hij aan dat Ripple een samenwerking aangegaan is met MFS Africa, dat Ripple’s op XRP gebaseerde On-Demand Liquidity (ODL) betalingsoplossing zal gebruiken. “Ons 6e continent!”, aldus Garlinghouse.

Tevens bereikte het bedrijf de mijlpaal dat er nu bijna 40 uitbetalingsmarkten live zijn op ODL, wat neerkomt op 90% van de FX-markten. Cassie Craddock-Ball, Hoofd BD bij Ripple tweette:

“ODL is on fire. Door XRP als overbruggingsvaluta te gebruiken, heeft ODL tegenwoordig toegang tot bijna 40 uitbetalingsmarkten, die 90% van de FX-markten vertegenwoordigen.

Ik herinner me 2 jaar geleden toen die statistiek slechts 4 markten was. Ripple lost echte klantproblemen op met behulp van crypto.”

Bovendien heeft het in San Francisco gevestigde financiële technologiebedrijf wereldwijd meer dan 19 nieuwe en terugkerende klanten vergaard. Ze kondigden deze week aan dat Supermojo nu operationeel is en Liquidity Hub gebruikt om ETH te betrekken.

De samenwerking tussen Ripple en MFS Africa houdt een groot potentieel in voor beide bedrijven, omdat het Ripple toegang geeft tot de grote Afrikaanse markt.

Waarom is dit een grote mijlpaal voor XRP?

MFS Africa heeft de grootste aanwezigheid van mobiel geld in Afrika, met meer dan 400 miljoen gebruikers en meer dan 800 betalingscorridors over het hele continent. De nieuwe samenwerking is bedoeld om real-time mobiele betalingen met ODL te stroomlijnen voor klanten in 35 landen.

MFS Africa maakt ook deel uit van het Pan-African Payment & Settlement System. PAPSS maakt betalingen tussen landen mogelijk met één vereenvoudigd betalingssysteem, zoals SWIFT, maar dan uitsluitend voor Afrikaanse landen.

Dit is een essentiële overwinning voor de XRP-gemeenschap en het vermogen van Ripple om zijn plannen uit te voeren. Wat dit zo intrigerend maakt, is dat PAPSS niet alleen banken, maar ook centrale banken met elkaar verbindt.

Gezien het grote aantal mobiele portemonnees in de regio wordt er druk gespeculeerd dat de op XRP gebaseerde betalingstechnologie gebruikt zou kunnen worden voor nationale portemonnees.