FTX heeft naar verluidt veel tokens uit DeFi-protocollen gehaald

Analisten hebben opgemerkt dat FTX geld uit verschillende DeFi-protocollen en -exchanges heeft gehaald, waardoor er enige volatiliteit is ontstaan. Er wordt gesuggereerd dat FTX mogelijk problemen heeft met zijn reserves. Er wordt daarnaast gesuggereerd dat de opnames worden gebruikt om aan de opnames op FTX te kunnen voldoen. PeckShieldAlert meldde het volgende:

“PeckShieldAlert Het lijkt erop dat FTX 0xC098B Liquiditeit (1.985 $ ETH gewaardeerd op ~ $ 3M) heeft verwijderd uit Gearbox Protocol.”

Ook hebben onderzoekers gesuggereerd dat FTX mogelijk veel geld uit de Solana-bridge Wormhole heeft gehaald. Als er wordt gekeken naar de wallets van Alameda, kan er worden gesuggereerd dat deze transacties worden gedaan om de liquidititeitsvereisten voor FTX te waarborgen. Er moet wel worden gezegd dat nog niets van de suggesties officieel is geverifieerd. FTX, Alameda en Wormhole hebben namelijk honderden wallets tussen hen in en de analyse is tijdrovend. Andrew T zei op Twitter het volgende:

“🚨Een snelle blik op Alameda en alle daaruit voortvloeiende volatiliteit🚨

Op zoek naar recente contractinteracties, keurde Alameda een paar tokens goed, maar communiceerde ook met Clearpool – dieper duikend, terugbetaalden ze een miljoen aan uitstaande leningen en ook een positie van $ 5 miljoen op Aurora’s Bastion.”

Hij gaf verder aan dat er een grote opname was op Gearbox waarbij de gebruiker 20 ETH aan opnamekosten betaalde om 2.000 ETH op te nemen. Dit werd volgens Andrew T niet bestempeld als FTX of Alameda. Door de opnames zijn er echter wel prijsbewegingen aanwezig in de DeFi-ruimte. Stablecoin Ethereum-paren op Uniswap laten bijvoorbeeld een gierende 55% APY zien en de pool heeft meer volume dan TVL.

Ook gaf hij aan dat de problemen van Alameda zich hebben verspreid naar de hele DeFi-sector en dat dat volatiliteit afneemt. Colin Wu rapporteerde hier ook over en gaf aan dat Alameda achter een enorme uitstroom van stablecoins van KuCoin zou kunnen zitten. Hij zei:

“Er is ook een massale uitstroom van KuCoin geweest, en een mening is dat Alameda, die optreedt als market maker voor Kucoin, er geld van opneemt.”

Ook toonde Wu aan dat er een grote overdracht van stablecoins was van andere exchanges, waaronder Binance, OKX, Huobi en Gate, welke naar een FTX hot wallet werden gestuurd. Sommige gebruikers van Telegram hebben naar verluidt geklaagd over problemen met het opnemen van geld op FTX. Deze opnames zouden kunnen zijn gestimuleerd door recente gebeurtenissen met betrekking tot FTX en Alameda. Anderen hebben gezegd dat FTX SOL verkoopt om het FTT-token boven $22 te houden. Duo Negen tweette het volgende:

“Ik hoor dat FTX #SOL verkoopt om #FTT boven $ 22 te houden. Zodra SOL wordt verplaatst, pompt FTT. Nieuwsgierig. Iemand meer info?”

CoinDesk publiceerde een groot rapport, dat details op de balans van Alameda onthulde. Volgens het rapport had het bedrijf $14,6 miljard aan activa en $8 miljard aan verplichtingen voornamelijk in het FTX-token (FTT).

Belangrijker is misschien wel dat Binance de aandelen in FTT zou liquideren. De CEO van Binance gaf aan dat er verschillende onthullingen aan het licht zijn gekomen, hoewel hij geen verder details onthulde:

“Als onderdeel van Binance’s vertrek uit FTX-aandelen vorig jaar, ontving Binance ongeveer $ 2,1 miljard USD in contanten (BUSD en FTT). Vanwege recente onthullingen die aan het licht zijn gekomen, hebben we besloten om de resterende FTT in onze boeken te liquideren.”

De CEO van FTX, Sam Bankman-Fried, heeft de geruchten ontkend dat FTX insolvent is. Dit zou deels de reden kunnen zijn waarom er een vlaag van activiteit in het ecosysteem is geweest. Bankman-Fried ging in op de ontwikkeling van Binance door te zeggen dat een concurrent met valse geruchten achter de exchange aan zat.

“Een concurrent probeert ons achterna te gaan met valse geruchten. FTX is prima. Activa zijn prima.”

De CEO van FTX probeerde gebruikers gerust te stellen door te zeggen dat FTX meer dan $1 miljard aan overtollige contanten had en dat het geld van de gebruikers veilig was. Hij zei dat de terugtrekkingsproblemen impliceerden dat problemen met de regelgeving en audits de zaken zouden kunnen vertragen.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!