Terra Classic v23-upgrade op schema op in december te worden gelanceerd

In december dit jaar staat de v23-upgrade op de planning voor het terra Classic-netwerk, waardoor het volledig interoperabel zal worden met Cosmos (ATOM). Middels een tweet maakten de Terra Rebels, een onafhankelijke ontwikkelaarsgroep voor het Terra Classic-netwerk, bekend dat ze op schema liggen om de v23-upgrade uit te rollen. Ook wordt de Inter Blockchain Communication opnieuw geopend in het vierde kwartaal van 2022. De gedachten van kernontwikkelaar Edward Kim werden hierbij gedeeld:

“… we kijken naar het herwerken van het onderliggende Cosmos tendermint-skelet en het upgraden van vanille Cosmos 45.8 en vervolgens upgraden naar Tendermint v34. Als je kijkt naar wat Jacob Gadikian heeft gedaan voor … Osmosis Notional en Osmosis, ze zijn geüpgraded naar 45.9. En dat staat in onze repo.”

De Terra Rebels tweetten het volgende:

“Belangrijkste afhaalrestaurants van @edk208 voor de aanstaande cosmwasm-upgrade en IBC-heropeningsset voor Q4 2022. Speciale dank aan @gadikian en @osmosiszone teamwerk en toewijding.”

Kim onthulde daarnaast dat een andere kernontwikkelaar, Tobias Andersen (Zaradar), ook bezig is met het upgraden van de Tendermint naar v37. Hij legt echter uit dat er verschillende dingen zijn waar de ontwikkelaar omheen zal moeten werken vanwege wijzigingen in Tendermint. Het voltooien hiervan zal de implementatie van CosWasm v1.0.0 mogelijk maken.

De upgrade en de heropening van IBC-kanalen zal het netwerk volledig interoperabel maken met het Cosmos-netwerk, aangezien de upgrade de CosWasm-upgrade bevat. Het netwerk zal als gevolg hiervan toegang krijgen tot vergrendelde liquiditeit. Ook kan het nieuwe hulpprogramma’s aantrekken met de volledige interoperabiliteit met Cosmos.

Het Cosmos-ecosysteem verbindt verschillende onafhankelijke netwerken met elkaar en het zal niet verwonderlijk zijn om te zien dat deze netwerken gebruik zullen maken van Wrapped LUNC om het gebruik van LUNC als betaling mogelijk te maken om de Terra-Classic-community aan te trekken. Bovendien zullen de upgrades van Cosmos en Tendermint het netwerk ook compatibel maken met gedecentraliseerde applicaties die voortbouwen op Luna v2, zoals Kim in september heeft bekendgemaakt. Volgens Kim zal het een vlaag van DApps inluiden in de Terra Classic-chain.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!