BREAKING: Federal Reserve verhoogt rente naar hoogste niveau sinds 2008

In een besluit dat grotendeels werd verwacht door marktdeelnemers, waaronder Bitcoin (BTC) investeerders, verhoogde de Amerikaanse Federal Reserve vandaag de rente met 75 basispunten (0,75 procentpunt) tot een bereik van 3,75 tot 4 procent.

Ondanks eerdere verklaringen van centrale bankiers die anders suggereerden, is dit de vierde keer op rij dat de Fed de rente met driekwart procent heeft verhoogd. Zo waarschuwde Mary Daly, president van de Federal Reserve van San Francisco, vorige maand dat als de rente te snel zou worden verhoogd, de economie een “ongedwongen vertraging” zou kunnen ervaren.

Na de aankondiging van de Federal Open Market Committee (FOMC) steeg de Bitcoin koers met 1,3% en handelaren anticiperen nu op aanvullende hints over de toekomstige richting op de persconferentie van Fed-voorzitter Jerome Powell om 14:30 ET (19:30 Nederlandse tijd).

Volgens Nick Hotz, vice-president onderzoek bij Arca, blijft de “inflatie plakkerig en hoog, dus renteverhogingen zullen doorgaan, maar het tempo van de wandeling zal vertragen” en zal “elk teken dat de Fed versoepelt, zal zeer bullish zijn op de korte termijn voor digitale activa”.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!