Apple publiceert nieuwe richtlijnen voor crypto en NFT’s

Apple heeft zijn App Store Review-richtlijnen bijgewerkt met meer regels voor non-fungible tokens (NFT’s) en crypto-activa. Gisteren werden de updates gepubliceerd en volgens deze updates heeft de techgigant geen probleem met crypto-exchanges of andere applicaties die de handel in digitale tokens en valuta’s mogelijk maken. De platforms hebben namelijk regionale licenties nodig om te werken waar de app wordt gedistribueerd. In de richtlijnen staat het volgende:

“Apps kunnen transacties of verzendingen van cryptocurrency op een goedgekeurde exchange faciliteren, op voorwaarde dat ze alleen worden aangeboden in landen of regio’s waar de app de juiste licenties en machtigingen heeft om een ​​cryptocurrency-exchange te bieden.”

“Bovendien kunnen apps digitale tokens verkopen, maar ze mogen geen extra functies of inhoud ontgrendelen en mogen geen knoppen, externe links of andere oproepen tot actie bevatten die klanten naar andere aankoopmechanismen dan in-app-aankopen leiden.”

“Apps kunnen in-app-aankopen gebruiken om services te verkopen en verkopen die verband houden met non-fungible tokens (NFT’s), zoals het slaan, noteren en overdragen. Apps kunnen gebruikers toestaan ​​hun eigen NFT’s te bekijken, op voorwaarde dat NFT-eigendom geen functies of functionaliteit in de app ontgrendelt.”

Dit kan een slechte invloed hebben op de verkoop van NFT’s, aangezien een van de belangrijkste gebruiksscenario’s voor NFT’s is dat ze toegang tot exclusieve inhoud of andere voordelen kunnen ontgrendelen. Bored Ape Yacht Club NFT’s bieden houders bijvoorbeeld toegang tot een aantal verschillende communicatiekanalen, merchandise en zelfs fysieke clubs. De App Store Review-richtlijnen zijn als de gebruikersgids voor het maken en publiceren van apps in de App Store. Een schending van dit beleid kan leiden tot afwijzing of verwijdering van de app.

De techgigant heeft bovendien de 30% Apple Tax op in-app crypto-aankopen en peer-to-peer NFT-handel in stand gehouden. Vanuit de crypto-community wordt opgeroepen om de NFT-kosten vrij te stellen aangezien het de in-app-functionaliteit beperkt.

The Information meldde eind september dat het harde vergoedingsbeleid van Apple NFT-marketplaces en digitale makers weghoudt van zijn ecosysteem. In het rapport werd verder beweerd dat het er ook voor zorgt dat projecten NFT-integraties volledig verlaten.

Tim Sweeney, de CEO van Epic Games en crypto-supporter, heeft ook uitgehaald naar Apple vanwege zijn vergoedingsmechanisme. Op 26 septmeber tweette Sweeney namelijk dat het bedrijf:

“alle NFT-app-bedrijven doodt die het niet kan belasten” door “een andere ontluikende technologie te vernietigen die zou kunnen wedijveren met zijn belachelijk dure in-app-betalingsservice.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!