Aantal Dogecoin-houders piekt in oktober en voegt bijna 100.000 toe in drie maanden

Meme-cryptocurrency Dogecoin (DOGE) worstelt nog steeds met een langdurige neerwaartse prijsbeweging, net als de rest van de markt. Een deel van investeerders lijkt in te zetten op een herstel Dogecoin, zoals blijkt uit het de sterk toenemende aantal Dogecoin bezitters.

Op 22 oktober bestonden er 4.454.487 Dogecoin wallets, wat neerkomt op een groei van ongeveer 2% ten opzichte van de 4.365.551 wallets die op 24 juli waren geregistreerd. In totaal heeft gedurende deze drie maanden het project 88.936 nieuwe wallets toegevoegd. 

Ondertussen weerspiegeld het aantal wallets zich niet in de prijsbewegingen van Dogecoin. Op het moment van schrijven handeld Dogecoin op $0,059, wat een correctie van meer dan 16% in de afgelopen drie maanden vertegenwoordigt.

De mismatch tussen de prijs van Dogecoin en de groei van de houder kan worden toegeschreven aan verschillende factoren, waaronder de overtuiging dat de waarde van de meme-munt mogelijk zal stijgen. Met name de anticipatie van een nieuwe rally van Dogecoin wordt benadrukt door de voortdurende accumulatie van groot bezitters in Doge (ook wel whales genoemd) en gerelateerde netwerkactiviteit die het token meer nut wil geven.

Twitter deal mogelijk van invloed op Dogecoin prijs

De piek in Dogecoin houders houdt ook verband met de laatste ontwikkeling rond de overname van sociale mediagigant Twitter door Tesla CEO Elon Musk. Musk en de Dogecoin-gemeenschap hebben in het verleden een relatie gehad, en de mogelijkheid dat de deal doorgaat, heeft een potentiële impact op het prijstraject van Dogecoin. Met name heeft Musk zijn steun uitgesproken voor Dogecoin terwijl hij samenwerkte met kern ontwikkelaars in een poging de levensvatbaarheid van de meme-munten op te bouwen. Musk’s eerdere tweets over Dogecoin hebben de prijs van het token doen stijgen. Ook na nieuws vanuit de Boring Company, een ander bedrijf van Elon Musk, steeg de prijs van Dogecoin.

Als de twitter deal doorgaat kan dit een bullish vooruitzicht betekenen voor Dogecoin. Zo zou er de mogelijkheid kunnen ontstaan om Dogecoin als betaalmethode op het sociale mediaplatform te gebruiken. In de afgelopen maanden heeft Twitter de crypto sector steeds meer omarmd met het platform waarmee gebruikers non-fungible tokens (NFT’s) als profielfoto’s kunnen instellen, naast het gebruik van Bitcoin (BTC) en Ethereum (ETH) voor tips.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!